The Others Sezgin: Sürpriz gelişmeler olacak

Sezgin: Sürpriz gelişmeler olacak

15.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sezgin: Sürpriz gelişmeler olacak

Sezgin: Sürpriz gelişmeler olacak


Ankara Milliyet


Hüsamettin Cindoruk'un istifasının ardından DTP Genel Başkanvekilliği'ne getirilen İsmet Sezgin, önümüzdeki günlerde Türk siyasetinde "önemli gelişmeler" yaşanacağını savundu. DTP'nin mücadeleye ve muhalefet görevine devam edeceğini bildiren Sezgin, "Önümüzdeki günlerde partimizi yeni görev ve sorumlulukların beklediğine inanıyoruz" dedi.
DTP'nin seçimlerde istediği sayısal sonucu alamadığını belirten Sezgin, "Parlamentoda daha şimdiden istifalar başladı. Bundan sonra durumun ne göstereceği belli değil. Meclis aritmetiği seçimden sonra beklenen sonucun alınmadığını gösteriyor. Türkiye üç dört ay içinde önemli şeylere gebe. Türkiye, sorunlar yumağı haline geldi" diye konuştu.
Merkez sağın uğradığı oy kaybını "vahim" diye niteleyen Sezgin, merkez sağ ve solda birleşme gerektiğini söylerken, sağ oyların düşmesinin sorumlusu olarak DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ı gösterdi.
Sezgin, "Oyları düşüren parti genel başkanları, Batı'da olsa bir gün bile durmaları mümkün değil. Ama, Türkiye rekorlar kitabına giren davranışların çok yaşandığı bir ülke. Oyları düşürmelerinin bedeli olmalı" diyerek, her iki lidere de istifa etmelerini önerdi.
Sezgin, TBMM'de partilerinden istifa eden milletvekillerinin DTP çatısı altında toplanma olasalığının sorulması üzerine de, "Dökme suyla değirmen dönmez" karşılığını verdi.