The Others Sibel Can'ın yol arkadaşları

Sibel Can'ın yol arkadaşları

13.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sibel Can'ın yol arkadaşları

Sibel Canın yol arkadaşları
12 Aralık 1998
Melek DERMAN

Sibel Canın yol arkadaşları
Selçuk Ural... Sadece söylediği şarkılarla tanınmadı. Çapkınlığı şarkılarından daha meşhurdu. Onu gençlik yıllarından tanıyanlar, "İzmir, Büyük Efes Oteli'nin lobisindeki dişi sinekleri bile kaçırmazdı. Lobide oturur, kızları süzerdi," diyorlar. Ural'ın sevgilileri arasında Sibel Egemen, Gökben, Ajda Pekkan gibi isimler var.
Selçuk Ural bir dönem ünlü modacı Canan Yaka'yla evlenir. Aynı zamanda Yeşilçam'ın eski yıldızlarından Ceyhan Cem'le birliktedir. Evliliğinden kızı Aslı, yasak ilişkisinden ise oğlu Hakan dünyaya gelir. Ama o çok geçmeden ilişkisini ve oğlu Hakan'ı inkar edecektir. Aradan yıllar geçer. Hakan 18 yaşına gelmiştir. Ceyhan Cem'in ısrarlarına rağmen Selçuk Bey, oğlunu kabul etmemektedir. Bir söylentiye göre Selçuk Ural, Ulusal Video'nun bayiliğini yaptığı sırada kendisini tehdit eden kişiler tarafından sıkıştırılınca Hakan'a "oğlum" demeye karar verir. Baba - oğul o andan sonra ayrılmazlar. Birlikte gezmekte, çapkınlık yapmaktadırlar.
Selçuk Ural'ın tek şanssızlığı, oğlu Hakan ve kızı Aslı Ural'ın eşlerini kendisinden habersiz seçmeleridir. Sibel Can'la yıldırım nikahıyla evlenen Hakan Ural'a şiddetle karşı çıkar. Yıldızı gün geçtikçe parlayan Sibel Can'ın, Selçuk Baba'sına zamanla pahalı armağanlar aldığı, böylelikle buzların eridiği söylenir. Gelini kazandıkça kendisine her konuda destek çıkacak hatta onun Büyük Kulüp'ün işletmesini devralıp, milyonlar kazanmasını sağlayacaktır.
Selçuk Ural, ünlü modacı Canan Yaka'dan olan kızı Aslı'yı boşandıktan sonra bir daha görmez. Baba - kız geçtiğimiz yıldan bu yana görüşüyorlar. Selçuk Bey, kızının ülkücü mafya babası Alaattin Çakıcı'yla birlikte olduğunu öğrenince öfkelenir. Yıllarca görmediği kızı Aslı'ya veryansın eder. "Benim gibi sanatçı bir adamın mafyayla ilgisi olamaz," der. Bu arada bir şeyler olur ve nedense fikri ansızın değişir. Bu açıklamasından bir ay sonra Hürriyet gazetesine babalığını belli eden bir açıklama yapar: "Kızım ve Alaattin birbirlerini seviyorlarsa, mutlu olsunlar."
Selçuk Bey çocuklarından görmediğini Sibel Can'dan görür. Ama bir haberle derinden sarsılır. Basında, bir dönem birlikte çapkınlık yaptığı, hatta aynı evi paylaştığı demir tüccarı Ekrem Gocay'ın, gelini Sibel Can'la birlikte olduğu ortaya atılmıştır. Hemen bir basın toplantısı düzenlenir. Selçuk Bey kara gözlüklerle geldiği basın toplantısında sert konuşur: "Ekrem Bey bizim aile dostumuzdur. Gelinim böyle bir şey yapmaz. Kanıt getirene 1 milyon dolar vereceğim." (O zamanın parasıyla 48 milyar lira). Bir söylentiye göre yeşil dolarlara olan düşkünlüğüyle tanınan şarkıcımız ne kadar da bonkördür! Rüşvet teklif etmek ruhunda mı vardır yoksa?
Ailenin basın toplantılarında ortaya çıkan Selçuk Ural son toplantıda yine kara gözlüklerinin arkasına gizlenmişti. Bu haliyle nereye baktığı ve ne düşündüğü de pek belli olmuyordu doğrusu. Belki, Karagümrük çetesinin başı Nuri Ergin'in, hakkında "Bir daha denize kaçamaz. Onu mermi manyağı yaparım," sözlerinden sonra yine bir basın toplantısı düzenler. O meşhur kara gözlükleriyle... Hakan Ural... Bu camiaya mankenlik yaparak adım attı. Yalnızca kadınların değil, bazı erkeklerin de ilgi odağıydı. Bu yüzden hakkında birtakım iddialar ortaya atılmıştı. Bir röportajında "Evet adım bir ara homoya çıktı. Birlikte olmayı reddettiğim erkekler ve kadınlar bana çamur attılar," dedi. Sinemaya Banu Alkan'la oynadığı "Mavi Yolculuk" filmiyle başladı. Eşi Sibel Can kendisini "Bıçak Yarası" adlı filmde görüp, beğendi. Maksim'de, Sibel Can'ı izlemeye gittiğinde yanındaki arkadaşına "Ne güzel kızmış yahu," dedi. Arkadaşı Kenan ise ona "Senin adın zamparaya çıkmış, haydi bu kızı elde et de görelim! Bunlar Karagümrüklü. Mümkün değil," dedi. Ama Hakan, Karagümrük çetesinden korkmazdı. O zamanlar çapkın işadamı Mete Küçükberber'le flört eden, ama İbrahim Tatlıses'le de evleneceği söylenen Sibel Can'a, baş garson aracılığıyla bir pusula gönderdi. Kulise giden peçetenin üzerinde şunlar yazılıydı: "İyi bir zamanda, iyi bir yerde sizinle görüşmek isterim, arkadaşça." Çiftin arasını Banu Alkan yaptı. Ailelere haber verilmedi. Nikah Zerrin Özer'in evinde kıyıldı. Can ailesi nikah haberiyle sarsıldı.
Sibel Can'ın çapkınlık yaptığı iddiaları basına yansıdıkça "Acaba Hakan Bey bu işe ne diyor? Bu nasıl bir ilişki?" diye soranlar için Hakan Ural birkaç yıl önce tarihi bir açıklama yapmış: "Sibel'in namusundan iğne kadar şüphe etseydim, evlenmezdim. Genelevden yanıma birini versinler, o kadına biri baksın, adamı öldürürüm. O kadar manyağımdır. Ben karımı ordunun içine bırakırım. O kadar delikanlı, namusludur."
Hakan Ural ne iş mi yapıyor? Kimine göre zengin eşinin parasını koordine ediyor. Etiler girişindeki emlakçı dükkanını eşinin desteğiyle açtığı söyleniyor. Engin Kefkef... Bir zamanlar Maksim Gazinoları'nın menajeriydi. Sibel Can Maksim'de çıkmaya başladıktan sonra Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan, Engin Bey'e, "Sen bundan sonra Sibel'in işleriyle ilgilen. Günün birinde büyük bir yıldız olacak. Sen de iyi kazanırsın," diyerek bu ortaklığı başlattı. Sibel Can babası Engin Can ve menajeri Engin Kefkef'in sözünden dışarı çıkmadı. Kefkef, Can'ın yurtiçi, yurtdışı sahne fiyatı, televizyon, kaset, ekstra işlerinin bütçesiyle ilgilenir. Para işleri ondan sorulur. Babasının ölümünden sonra Engin Bey'e daha çok kenetlenen Sibel Can'ın zaman zaman menajerinin oyununa geldiği de söylenir. Yani Engin Bey'in konser bağlantıları yaparken menajer payından fazlasını aldığı iddia edilir. Sibel Can'ın attığı her adımdan haberdar olan Engin Bey'in bu küçük yaramazlıklarının Can tarafından bilindiği, ama hoşgörüldüğü de bilinen diğer şeyler arasındadır. Erol Atar... Yıllardır Sibel Can'ın fotoğraflarını çekiyor. Aynı zamanda birçok konuda onun sırdaşı ve akıl danışmanı. Yani Can, saçını nasıl kestireceği, ne giyeceği, nereye gideceği, hangi davetlere katılacağı konularını Atar'a danışıyor. Atar patron olmaktan hoşnut. Zaten bunu bir röportajında kendisi de söylüyor: "Bir sanatçı medyada nasıl yer alacak, kendini ne zaman geri çekecek, ne zaman öne itecek, ne zaman patlama yapacak? Bunların hesabını ben yaparım."
İki dost yaz geldi mi çok sevinirler. Yılın yorgunluğunu atmak için bir otele ya da tatil merkezine kapanıp, baş başa dinlenirler. Tatilin ardından Atar, "yeni ve seksi Sibel Can" pozlarını basına dağıtır. Ama Sibel Can'a özel indirim yoktur. Atar her zaman şöyle der: "Ucuz işte yokum. Sibel Can bir gecede 5 milyar kazanıyorsa, fotoğrafın parasını da vermeli. O kendi işinin starıysa ben de kendi işimin starıyım."
Yakınları tarafından cimriliğiyle bilinen Erol Atar nasıl biri olduğunu soran gazetecilere "Sabun gibi kayganımdır. Ele avuca sığmam. Bu camiada herkes beni aşağı çekmek ister. İşte kayganlık burada işe yarıyor. Beni tutamıyorlar," demiştir. Atar yıllarca fotoğraflarını çektiği bazı starları zamanla başka fotoğrafçılara kaptırmıştır. Ama Sibel'i yanından istese de hiç ayrılamaz. Başkasına fotoğraf çektirmeye korkar. Çünkü Erol Atar yıllardır iyi bir sırdaştır. "Sanatçılarla ilgili bildiklerimi anlatırsam yer yerinden oynar," demesiyle ünlü bir sırdaş. *** Karahan Çantay... 1996 Türkiye erkek güzeli. Kadınların gözdesi. Yakın ve uzak çevresi ondan "İyi çocuktur, iyi yüreklidir," diye bahsediyor. Geçtiğimiz yıl ekranlara gelen "Kaldırım Çiçeği", Çantay'ın ilk dizisiydi. Rol arkadaşları ise Sibel Can ve Hakan Ural çiftiydi. Çantay diziyle birlikte çifte daha yakın oldu. Dostluk ilerledi. Çekimlerden sonra birçok kez biraraya geliyor, eğleniyorlardı. Çekimler için Londra'ya gidildi. Çantay ve Can arasında iddia edilen yakınlaşmanın burada başladığı söylenir. Londra'daki çekimler sırasında Gözcü gazetesinde yayınlanan bir haber ortalığı karıştırdı. Haberdeki iddiaya göre Karahan Çantay ve Sibel Can otelden el ele çıkmış, fotoğraflarının çekildiğini görünce ayrılmışlardı. Haftasonu gazetesi ise Çantay ve Can'ın samimi pozlarını yayınladı. Daha sonra bunların dizi setinden çekildiği iddia edilecek, olay kapanacaktı. Yine bir söylentiye göre Çantay ve Can bir tanıdıklarının evinde buluştular.
Karahan Çantay "seks kaseti" yüzünden sıkıntılı günler geçiriyor. Telefonlara çıkmıyor. İşlerini bir süreliğine askıya aldı.
Ekrem Gocay... Gocay Holding'in patronu. Demir tüccarı. Çapkınlığıyla ün yapmıştı. Çapkınlık yapmaya bir dönem Selçuk Ural'la çıkardı. Ajda Pekkan, Gökben ve daha birçok ünlüyle aşk yaşadığı basına yansıdı. İddiaya göre İstanbul sosyetesinin ünlü ve zengin ismi Gocay, 2 yıl önce yakın arkadaşı Ural'ın gelini Sibel Can'la da birlikte oldu. Yasak aşk Gocay'ın, Çırağan Otel'deki suit dairesinde ya da teknesinde yaşanıyordu. Can'ın eşi Hakan Ural o sıralarda askerdeydi. Haber duyulduktan sonra Gocay, Miami'deki evine kaçtı. Olay bir basın toplantısının ardından kapatıldı. Gocay bu olaydan sonra bir daha çapkınlık yapmadı. Bayraktar Holding'in kızıyla evli. Çok yakında baba olacak.