The Others Sidney'de Türk bayramı

Sidney'de Türk bayramı

03.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sidney'de Türk bayramı

Sidneyde Türk bayramı


Ölimpiyat kafilemizi karşılayan binlerce Türk, Sidney Havaalanı'nı adeta işgal etti.


       Olimpiyat Oyunları'na katılacak Türk kafilesi uzun ve yorucu bir yolculuk sonrası gece yarısı vardığı Sidney'de gözleri yaşartan sıcak bir "hoşgeldin"le karşılandı.
       Sidney havalimanına akın eden bine yakın Türk vatandaşı, uçağın rötar yapmasına rağmen saatlerce beklediği sporcularımızı büyük bir çoşkuyla karşıladı. Serin havaya aldırmadan saatlerce havalimanı kapısında ellerindeki Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşlarımız kafilemizin çıkışıyla birlikte gözleri yaşartan çılgın bir tezahürata başladı. Böyle tatlı bir sürprizi beklemeyen sporcu ve idarecilerimiz de duygulu anlar yaşarken, vatandaşlarımız "En büyük Türkiye", "Altın istiyoruz" ve "Hoşgeldiniz" sloganlarıyla havalimanını inlettiler.
       Yoğun güvenlik tedbirleri altında akreditasyon ve pasaport işlemleri tamamlanan kafilemizi, otobüslerle Olimpiyat Köyü'ne hareketlenene kadar yalnız bırakmayan vatandaşlarımız, üç kez de hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söylediler. Sporcularla adeta havalimanında kaynaşan Avustralyalı Türkler'in sıcak karşılaması, 20 saati aşkın yolculuk sonrası bitkin halde Sidney'e varan kafilemizin moralini bir hayli yükseltti. Türk kafilesi daha sonra yine polis eskortu eşliğinde oyunlar boyunca kalacağı Olimpiyat Köyü'ne yerleşti.

Yer sıkıntısı

       Yerel saatle gece yarısından sonra Sidney'e varan Türk kafilesinin köye yerleşmesi sabahın erken saatlerini bulurken, Olimpiyat Köyü'nde bazı sporcuların evler yerine konteynerlerde kalacağının öğrenilmesi hoşnutsuzluk yarattı. Başta güreş, halter, boks ve atletizmdeki bazı sporcuların konteynerlerde kalacağının ortaya çıkması zaten bitkin düşen kafileyi üzdü. Bu uygulamanın Olimpiyat Köyü'ndeki yoğunluk nedeniyle yapıldığı ve diğer kafilelerden de bu tip yerlerde konaklayanların olacağı ifade edildi.

Dezenfekte oldular

       Kafilemizin uçağı, Sidney'e inişiyle birlikte Avustralya kuralları gereği dezenfekte edildi. Uçağın içi spreylerle çeşitli haşare ve hastalıklara karşı ilaçlandı. Sporcular ve idarecilerin bagajları da alanda özel eğitimli karantina köpekleri tarafından kontrol edildi.

Güreşçiler besiye çekildi

       Türk Havayolları'nın tarihinde ilk kez gerçekleştirdiği İstanbul'dan Sidney'e uzanan yorucu yolculukta en iyi beslenen ekip güreşçiler oldu. Federasyon Başkanı Ahmet Ayık, özel olarak uçağa yüklettiği ve içinde havyarından meyvasına kadar her türlü malzemenin bulunduğu dört koli yiyeceği uçuş boyunca sporcularına elleriyle ikram etti.