The Others "Şırnak, eğitimde bir numara olacak."

"Şırnak, eğitimde bir numara olacak."

11.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Şırnak, eğitimde bir numara olacak."

Şırnak, eğitimde bir numara olacak.


Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, eğitimde en büyük yatırımın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yapıldığını açıkladı

Hülya Aydoğan, Giray Erkan - Şırnak


Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Şırnak'ın ilçeleriyle Eğitim'de bir numara olması için bakanlığın elinden geleni yapacağını söyledi.
Açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Şırnak'a gelen Bostancıoğlu, Sema Küçüksöz Eğitim ve Üretim Merkezi'ndeki tesislerindeki Bölgesel Halkeğitimi Etkinlikleri fuarının açılışında yaptığı konuşmada "Eğitimde en büyük yatırımı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yapıyoruz. 8 yıllık eğitimle birlikte başlayan bütün yatırımlar, tamamlanmak üzere. İnşaatı devam eden okulların hepsi yeni öğretim yılına yetişecek" dedi
Her ilçeye anaokul
Bu yıl Şırnak'ta 345 okulun tamamlandığını, 2 bin yeni derslikte eğitime başlanacağını kaydeden Bostancıoğlu, Şırnak'ın her ilçesinde ana okulu olacağını söyledi. Eğitimin doğumdan ölüme kadar devam edeceğini ifade eden Bostancıoğlu, "o nedenle halkeğitim merkezlerinin eğitimde önemi çok büyük" diye konuştu. Gençlere, "yavrularım" diye seslenen Bostancıoğlu, "eğitim sadece diploma almaya değil beceri kazanmaya da yöneliktir" dedi.
Ev kadınlarının halkeğitim merkezlerinde edinecekleri becerilerle aile ekonomisine katkıda bulunacağını söyleyen Bostancıoğlu, "ürünlerinizi ülkenin dört bir yanında satabilmeniz için gerekli organizasyonu yapacağız" diye konuştu.

Ecevit'ten Güneydoğulu iş adamlarına çağrı

Bostancıoğlu, Şırnak'a eğitim yardımı bulunan iş kadını Sema Küçüksöz'e Başbakan Bülent Ecevit'in teşekkür mesajını iletirken, Ecevit'in Güneydoğulu iş adamlarına yaptığı çağrıyı aktardı ve "Sayın Ecevit, Güneydoğu Anadolu'da doğup büyüyen ancak Türkiye'nin zenginliklerinden başka illerde yararlanan iş adamlarına Sema Hanım'ı örnek göstermemi istedi" dedi.
Bostancıoğlu, daha sonra Merkez Yatılı İlköğretim Bölge okulunda öğrencilerle birlikte yemek yedi.



Yazarlar