The Others Sonuçları bilmek

Sonuçları bilmek

08.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sonuçları bilmek

Sonuçları bilmek


  Öğrenci Seçme Sınavı pazar günü yapıldı. İki kanalda farklı bakış vardı. Kanal E'de telefonla arayanlara yaklaşık puanları söylendi. STV'de ise soruların cevaplarını çözüldü. Kanal E'nin hesapları ya çarşıya uymazsa?

  "Politika Kulvarı"nda Yıldırım Akbulut vardı. Terörde "memnuniyet verici bir azalma var" dedi. Haber bültenlerinde mayına basan köy korucularının ölüm haberi yer alıyordu. Her gün üç - beş şehit... Eğer buna alıştıysak, eğer bu "memnuniyet verici" bir durum ise diyecek bir şey yok!

  İdam gündemde. Şeyh Sait örneği verildi "Politika Kulvarı"nda. Sonra beklenen "ters örnekleri de var" Menderes örneği ile özetlendi. Peki ya Deniz Gezmiş?

  Bir araştırma yapılmış, kocaların eşlerini dövmeleri üzerine. Haberin metninden bir cümleyi cımbızlayalım; "Canı sıkılan koca karısını evire çevire döver". Böyle bir cümle araştırmada yer almış mıdır? Yani bilimsel bir araştırmada "ülkemizdeki kocalar karılarını evire çevire döver" diye bir cümle var mı? Ve haber kadınların dövmek için değil, sevilmek için var oldukları yolunda bir "kıssadan hisse" ile bitiyor. Bu arada "kadınların çiçek" olduğu da unutulmuyor! Acaba bu haberi hazırlayan ekipte hanım var mıydı? Kanalı merak mı ettiniz, tahmin edin yani!

  "Şahane Pazar"da bir soru; "Dünyanın en uzun borusu?". "Tut şunun ucunu döşiyelim abi" şeklinde bir durum!

  Yazlık iç çamaşırı defilesi "laik" kanalların ilgi odağıydı pazar haberlerinde. Yöntem "aman ne ayıp" ayağına içine düşme! "İddialı hanımlar" için uygunmuş bu yeni iç çamaşırları. "İddiası olmayan" hanımlar salı pazarından idare etsinler!

Yazarlar