The Others ‘Stres selüloit ve kilo yapar’

‘Stres selüloit ve kilo yapar’

18.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Stres selüloit ve kilo yapar’

‘Stres selüloit ve kilo yapar’


AYŞEGÜL AYDOĞAN İstanbul


       Top modeller Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Monaco Kraliyet ailesi, ünlü futbol takımları Arsenal ve Monaco’nun futbolcuları, Formula 1 yarışçıları, Chicago Bulls oyuncularının diyetisyeni ve Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın diyet danışmanı ünlü Fransız Dr. Yann Rougier, İstanbul’da zayıflama sırlarını verdi.
       Viagra’nın bitkisel rakibi “Tigraönın da mucidi olarak bilinen Rougier, Enka Konferans Salonu’nda dün verdiği konferansta kendi geliştirdiği ve diyetisyenliğini yaptığı pek çok ünlünün kullandığı “Nutrition 21" ürünlerini anlattı. Rouguir, zayıflama konusunda da Japon mutfağını örnek gösterdi.

Zayıflama anahtarı: Şeker dengesi

       Zayıflamada şeker dengesinin kilit rol oynadığını vurgulayan Rougier, diyet programında sporculara kilo yapmayan ancak performansı arttırıcı ve kasları harekete geçirici; manken, devlet adamı ve işadamlarına ise karaciğer ve beyini besleyecek şekerler verdiğini söyledi.
       Rougier’nin, örnek beslenme şekli şöyle:
       “Tatlıdan uzak durun. Türkler çok tatlı yiyor. Bu konuda Japonları örnek gösterebilirim. Onların mutfağında tatlı yoktur. Ayrıca bol haşlanmış sebze, buğday, mısır, pirinç, yağlı olmayan et, balık, tavuk yerler. ‘Hızlı şeker’ dediğimiz pasta, çikolata yerine ‘ağır şeker’ yani ekmek ve tahıl yiyin. Kızartma, şarküteri ve süt tüketmeyin. Çok az alkol tüketin. Kola, soda içmeyin. Öğünlerinizi aynı saatlerde ve günde üç kez yiyin. Bu şekilde beslenme moral ve zihine de iyi gelir. Uzun yaşamanın sırrı beslenmede."

“Zayıflık moda oldu"

       Top modeller ve artistler yüzünden zayıflığın moda olduğunu belirten Rougier, “Küçük bir selüloit parçası için insanlar sağlığını kaybediyor. " diye konuştu.
       Stresin hazmı zorlaştırdığını, hazmı güç olan metabolizmanınsa kilo almaya mahkûm olduğunu anlatan Rougier, “Stres kilo yaptığı gibi selüloiti de arttırır. Sanayi toplumlarında kilo fazlalığı olmaksızın selüloit artıyor" dedi.

      
  • Yemek yerken saatinizi çıkarıp tabağınızın yanına koyun
  • Lokmalarınızı uzun süre çiğneyin
  • Yarım saatte bir yarım bardak su için. Bir defada bir litre içmenin faydası yok.
  • Haftada yarım veya bir, altı ayda 10 kilo verin.
  • Günde 2 kilometre yürüyün, su cimnastiği yapın.
  • Herşeyi az miktarda yiyin.