The Others Susurluk davası Şahin'e takıldı

Susurluk davası Şahin'e takıldı

03.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Susurluk davası Şahin'e takıldı

Susurluk davası Şahine takıldı


SEMRA PELEK İstanbul


       İstanbul 6 No'lu DGM, 4. yılına giren Susurluk davasında yargılanan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in, Bursa yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonrası raporunu mahkemeye göndermeyen Uludağ Üniversitesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunabileceğini bildirdi.
       Davanın dün görülen ve 10 dakika süren 23. duruşmasına, tutuksuz sanıklardan Sami Hoştan, Sedat Bucak'ın şoförü Abdulgani Kızılkaya ile özel tim polisleri Ercan Ersoy, Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu ve Oğuz Yorulmaz katıldı. Haluk Kırcı ile Yaşar Öz ise, hasta olduklarını gösterir rapor göndererek duruşmaya katılmadı.
       Mahkeme, Şahin'e iki kez üçer aylık istirahat raporu veren, ancak buna dayanak olan ve incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi gereken sağlık raporlarının, Uludağ Üniversitesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı'nca mahkemeye ulaştırılmadığını belirtti. Heyet, Şahin'in ifade verip veremeyeceğinin tespiti için gerekli raporları üç aydır göndermeyen sorumlular hakkında yasal işlem yapılacağının hatırlatılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.