The Others Tabelaya soruşturma

Tabelaya soruşturma

23.07.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tabelaya soruşturma

Tabelaya soruşturma

GAZİANTEP Oğuzeli İlçesi Cumhuriyet Savcısı Ulviye Sevgili, gazeteci Kemal Bağcı'nın yaşamını yitirdiği, beş meslektaşının yaralandığı kazayla ilgili raporların tamamlanması ardından, dava açılacağını söyledi. Sevgili, ilk belirmelere göre, Petek şoförüyle gazetecilerin kusur oranlarının eşit göründüğünü bildirdi.
Tabelanın standartlara uygunluğunun, Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması sonunda saptanacağını belirten ANAP İl Başkanı Şerif Başkülekçi de, "Otobüsümüz ayak basım noktasına kadar 3 metre 10 santim yükseklikte. Sayın Bakan, Valimiz ve Emniyet Müdürümüz'le gittiğimizde tabelanın biraz alçak olduğunu gördüm" dedi.
Tabelaların DHMİ Genel Müdürlüğü'nce projelendirerek, tüm havaalanlarına takıldığını söyleyen DHMİ Müdürü Mehmet Kök ise şu açıklamayı yaptı:
"Tabelaların anayollardaki standardı 4 metre 85 santim. Tali yollarda ise böyle bir standart yok. Bizim tabelamız da, 4 metre 80 santim yüksekliğinde. İki olasılık var; ya Petek otobüsü çok yüksek ya da tabela çok alçak. Bunu da Savcılık belirleyecek."
MİL - HA muhabirlerinin ölçümünde, tabela yüksekliği 4 metre 75 santim olarak saptandı.

Kaza anında otobüs üzerinde gazeteci bulunduğunu bilmediğini belirten Petek otobüsünün 11 yıllık geçici şoförü Seydo Saygılı, kazayı şöyle anlattı:
"Havaalanında gazetecileri taşımakla görevlendirildim. Gazeteci arkadaşlar otobüsün üzerine çıktı. Konvoyun önündeydik. Çıkışta ağaçlı bir bölge vardı. Gazetecileri uyarıp, aşağıya indirdik. İkincinci viteste, 30 - 40 kilometre hızla gidiyordum. Yukarıda gazeteci olduğunu bilmiyordum. Demek ki yeniden yukarı çıkmışlar. Otobüsten yüksek sesle müzik yayını vardı. Yukardaki bağırtıları çok geç duydum ve kenara çekildim. Gazeteci arkadaşlar, kanlar içinde yatıyordu."
Yaralı gazetecilerden Nuri Karabulut'un koma hali devam ederken, Şevki Durusu'nun kurtuluş ümidinin arttığı bildirildi. MİL - HA Kameramanı İrfan Mermer'le Hüseyin Yaba ve Mehmet Uzun'un sağlık durumlarının da iyiye gittiği belirtildi.

Yazarlar