The Others ‘Tacizi Buket yaptı’

‘Tacizi Buket yaptı’

12.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Tacizi Buket yaptı’

‘Tacizi Buket yaptı’


Kadir İnanır, iddialara noktayı koydu: ‘Çelik’in namusunu korudum. Hatasını anlayacak ve benden özür dileyecek...


       Buket Saygı’nın tacizle suçladığı ünlü aktör Kadir İnanır, mankenin sevgilisi şarkıcı Çelik’in namusunu kendisinin koruduğunu söyledi. Suskunluğunu dün bozan İnanır, şunları söyledi:
       “Buket Saygı’ya taciz yapmam mümkün değil. Basın toplantısında anlattıklarının benim için hiçbir önemi yok. Buket’in setteki tavırlarını açıklamadım. Hüseyin’le yaşadıklarını arkadaşlarım anlattılar. Bu kadar insanın emeği boşa gitti. Bu saygısızlık değil mi? 70 kişilik bir ekip çalışıyor burada. Hepsini bırakıp gitti, yazık değil mi. Biz mağdur durumda kalmayız, yeni bir oyuncu bulduk. Çelik sonunda hatasını anlayacak, gelip benden özür dileyecek."
       İnanır’ın ablasının oğlu Ali Maytalman, yeğeni Levent İnanır, Faruk Tınaz ve Bülent Bilgiç de, Kuşadası Adakule Otel’de bir basın toplantısı yaptı. Toplantıda, olayların canlı tanıkları İnanır’ı şöyle savundu:
       Ali Maytalman: “Buket Saygı ile oyunculardan Hüseyin İlker’in aşklarını havuz başına ve barlara taşıması Kadir İnanır’ı rahatsız etti. Kadir dayım benim yanımda Hüseyin’i sözle uyardı. Buket’le Hüseyin’in yaşadığı aşk İstanbul’dan bir şekilde duyulmuş. Çelik bunun üzerine apar topar Kuşadası’na otele gelip, ‘Bana bu olayı açıklayacaksın Hüseyin kimdir?’ demiş. Çelik, mesaj listesiyle son bir ayki dökümü aldıysa, sevgilisinin Hüseyin’e ‘Gerçek aşkı tattırdın’ yazdığı, Hüseyin’in de aynı şekilde cevap verdiği en az 50 mesajı görmüştür. Bu mesajların hepsi şimdi popçunun elinde, iki gündür kanal kanal geziyorlar."

       ‘Buket masaj yaptı’
       Levent İnanır: “Adamı bu ülkede öyle masaya vurup konuşturmazlar. Türkiye’nin en ünlü sanatçısının telefon numarasını göstermek iletişim özürlüğünü engellemektir, bu da suçtur. Bunun hesabı mahkemede verilecek. Bu yüzden Kadir İnanır arkadaşlarıyla görüşemiyor, çünkü telefonu kapalı. Benim bir ağabey tavsiyem olacak, o da davadan vazgeçmesi, namusunu temizlemesi ve bana kalırsa bu ülkeyi terk etmesi. Buket Saygı denen kız benim yanında Kadir İnanır’ın koluna masaj yapıyordu. Bütün ekip gördü. Taciz budur."

       Çelik bugün mahkemede
       İlginç skandalın diğer ismi Çelik, avukatı Ömer Durak aracılığıyla iddialarını bugün Sarıyer Adliyesi’nde savcılığa iletecek. Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski sevgilisi avukat Durak, Kadir İnanır’a ‘Hakaret ve tehdit’ davaları açacaklarını söyledi.
       Durak, Buket Saygı’nın telefonuna önceki gün ‘Burhan’ adlı bir kişi tarafından bırakılan tehdit dolu sesli mesajın da mahkemeye sunulacak deliller arasında bulunduğunu söyledi.
       Çelik de, bu mesajda, “Bütün mesajları sana ben bıraktım. Yarın savcılığa giderken son bir defa düşün dikkat et ona göre ifade ver. Yarın ben orada olacağım. Üzülüyorum, çünkü iyi kızsın sana yazık oluyor. Ama böyle devam ederseniz Türkiye’de barınamaz hale gelebilirsiniz" dendiğini belirterek, konuşan kişinin sarhoş olduğunu ve sesinin Kadir İnanır’a çok benzediğini iddia etti. Ünlü popçu, İnanır’ın korumasının adının da Burhan olduğuna dikkat çekti.