The Others Taksim yerine 1 Mayıs Meydanı

Taksim yerine 1 Mayıs Meydanı

17.05.2010 - 01:46 | Son Güncellenme:

1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlayan sendikaların isteği, ardından da İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin önergesiyle gündeme gelen Taksim Meydanı’nın ‘1 Mayıs Meydanı’ olması talebi, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan destek görmedi.

Taksim yerine 1 Mayıs Meydanı

Milliyet 14 Mayıs 2010 tarihli sayısında haberi, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ‘Asırlardan beri var olan bu ismi değiştirmek, hafızalara müdahale etmek çok doğru şeyler değil’ derken sivil toplum örgütleri ve vatandaşların çoğunluğu da Topbaş’la aynı görüşte...” ifadelerine yer vererek sayfalarına taşıdı. Milliyet muhabiri Gürkan Akgüneş haberinde bazı sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerine yer verdi.
Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Timur Özdemir şöyle diyor: “Bunlar kent bilincini yok eder. Tek başına meydan isminin değiştirilmesinden yana değiliz. Taksim bir marka, Beyoğlu, Sultanahmet bir marka bu kentte. Google’da 1 Mayıs Taksim Meydanı diye aranmaz. Taksim diye aranır”
Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Okur Temsilcisi’ne gönderdiği açıklamada şöyle diyor: “Taksim Meydanı’nın adının değiştirilmesi konusundaki haber ve yorumlarda derneğimiz özellikle Milliyet gazetesinin ilgili haberinde ‘isim değişmesin’ diyen taraf gibi kamuoyuna lanse edilmiştir. Dernek yönetimimizin bu konuda taraflardan biri olma eğilimi yoktur!“