The Others Tatilde yurtdışına hücum

Tatilde yurtdışına hücum

13.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tatilde yurtdışına hücum

Tatilde yurtdışına hücum


Yeni yıl ve bayram tatilinin 10 güne çıkması olasılığı yurtdışı turlarını şimdiden doldurmaya başladı


       Ramazan Bayramı ve yılbaşının aynı döneme denk gelmesi, 25 Aralık ve arife gününün tatil ilan edilmesi halinde 23 Aralık - 1 Ocak arasında 10 günlük tatil yapılacak olması, çeşitli tur şirketlerinin bu tarihler için düzenlediği turlara yoğun ilgi gösterilmesine yol açtı.
       Alternatifler arasında, uçakta yılbaşı partisinden yılbaşı ve bayram öncesi özel alışveriş turlarına, mübadeleyle Yunanistan ve Türkiye’ye göç etmiş insanları biraraya getirmeyi amaçlayan dostluk turlarına kadar çok çeşitli tercih yapma şansı bulunuyor.
       ENTAŞ Turizm Yurtdışı Tur Satış Sorumlusu Arzu Elgünler, turlarının 395-1745 dolar arasında değiştiğini ifade ederek, “İlgi oldukça yüksek. Yurtiçinden çok, yurtdışına talep var. Yurtiçiyle aynı fiyata yurtdışına gitmek mümkün" diye konuştu. Yurtdışı turları arasında en fazla talebin İtalya, Paris, İspanya ve Mısır’a olduğunu vurgulayan Elgünler, turlara konaklama, rehberlik hizmetleri ve otel ya da gemide yılbaşı yemeğiyle eğlencesinin dahil olduğunu belirterek, bir gün önce başlamalarına rağmen şimdiden bir hayli rezervasyon gerçekleştirdiklerini kaydetti.

       450 ile1285 dolar
       TURA Turizm Satış Müdürü Silva Koşar da, ilan vermeye önceki gün başlamalarına karşın oldukça yoğun ilgi gördüklerini anlatarak, konsoloslukların 18 Aralık’tan sonra vize işlemi yapmaması nedeniyle zamanın kısıtlı olduğu konusunda tatilcileri uyardı.
       Türk insanının “biraz son dakikacı" olması nedeniyle son günlerde çok daha yoğun talep beklediklerini belirten Koşar, tur fiyatlarının 450 - 1285 dolar arasında değiştiğini söyledi.

       Nerelere gidilebilir?
       Tura Turizm, Atina, Selanik ve Kavala’yı kapsayan, tren yolculuğuna dayalı “nostaljik turöu 870 dolara düzenliyor.
       Tura Turizm’in alternatifleri arasında Moskova - St. Petersburg, Braşov - Romanya ve Slovenya bulunuyor.
       Aras Travel’in tatil turları ise Yunanistan, İtalya, Girit ve Mısır’ı kapsıyor. Bu turlardan özellikle Mısır ve Girit turları ilgi görüyor. Bir diğer ilginç tur ise yılbaşı ve bayram alışverişini yapmak isteyenler için Floransa, San Marino ve Venedik’e düzenlenecek özel alışveriş turları.