The Others Teslim grubu gözaltında

Teslim grubu gözaltında

30.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Teslim grubu gözaltında

Teslim grubu gözaltında


Sinan Toros İstanbul


       Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan terör örgütü PKK üyesi sekiz kişi, dün uçakla Viyana'dan İstanbul'a gelerek teslim oldu.
       Avusturya Havayolları'na ait bir uçakla saat 13.45'te İstanbul'a gelen sekiz kişi, uçak altından polisce bir minibüse alınarak Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Teslim olan sekiz kişinin Haydar Ergül (örgütün Avrupa'daki siyasi kanadının temsilcisi), Dilek Kurt, Yusuf Kıyak, Ali Şükran Aktaş, Aygül Bidav, Hacı Çelik, İmam Canpolat ve Aysel Doğan olduğu bildirildi.
       Sekiz kişinin İstanbul'a gelişi sırasında Atatürk Havalimanı apronuna hiçbir basın mensubu alınmadı. Polis tarafından uçağın kapısından alınan sekiz kişi, çok sıkı güvenlik önlemleri altında bir minibüse konuldu. Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen sekiz kişi, daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü ve sorgulamalarına başlandı.
       Atatürk Havalimanı'ndan geniş güvenlik önlemleri altında önce Haseki Hastanesi'ne getirilen sekiz kişi, burada sağlık muayenesinden geçirildi.
       Terör örgütü üyeleri, daha sonra sivil plakalı bir minibüsle, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Burada bekleyen gazetecilerin görüntü almasını engellemek amacıyla "C" blok garajından içeri alınan sekiz kişinin, kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından, fotoğrafları çekildi. Parmak izleri de alınan terör örgütü üyelerinin, herhangi bir olaya ilişkin aranıp aranmadıkları araştırılacak.