The Others TGC: BİR DARBE DAHA

TGC: BİR DARBE DAHA

02.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Atılım gazetesi ve Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) İstanbul Aksaray’daki bürolarına yapılan polis baskınını kınadı.

TGC: BİR DARBE DAHA

Ceza yasalarında ve terörle mücadele yasasının 6. ve 7. maddelerinde verilen sözlere karşın bugüne dek hiçbir iyileştirme yapılmadığına değinilen açıklama şöyle:
“Atılım gazetesi ve Etkin Haber Ajansı bürolarının polis tarafından basılması, avukatların beklenmeksizin aranması, ülkede var olan sansür ve otosansürün yeni bir örneğidir. Halkın bilgi edinme hakkına indirilmiş yeni bir darbedir. 100 dolayında meslektaşımızın cezaevlerinde tutulduğu bir dönemde ülke insanı üzerinde yaratılmak istenen korku ve tedirginlik ikliminden, hak haberciliği yapan, araştıran, irdeleyen, sorgulayan gazetecilerin asla etkilenmeyeceği ve mücadelelerini sürdüreceği bilinmelidir. TGC olarak, iktidarı ve muhalefeti ile tüm siyasetçilerden dileğimiz, cezaevlerine gazeteci tıkan, düşünceyi, ifade özgürlüğünü engelleyen bir ülke imajından kurtarmak için ivedi olarak önlem almaları ve çağdaş bir demokrasinin gereklerini yerine getirmeleridir.”