The Others TİKKO'nun kadın komutanı

TİKKO'nun kadın komutanı

22.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

TİKKO'nun kadın komutanı

TİKKOnun kadın komutanı

       KARADENİZ'de PKK'yla işbirliği yaparak kanlı eylemlere katılan yasadışı TİKKO örgütü militanları bütün bölge didik didik edilerek aranırken, Amasya ve Tokat'ta faaliyet gösteren ve en son Taşova ilçesine bağlı Çakırlısu köyü muhtarı Cafer Avcı'nın katledilmesine katılan teröristlerin başında "Emine" kod adlı Ayfer Celep'in bulunduğu belirlendi.
       Babasının öldüğü, ailesinin ise başka bir ile göç ettiği öğrenilen 27 yaşındaki Celep'in, Amasya Eğitim Fakültesi'nde eğitimini sürdürürken, 1993'te TİKKO'ya katıldığı, Tokat yöresini çok iyi bildiği için diğer teröristlere rehberliğin yanı sıra komutanlık yaptığı ve beş eyleme katıldığı tespit edildi.
       Karadeniz'de PKK'ya zemin hazırlamaya çalışan TİKKO'cuların aranmasına devam edildiğini belirten üst düzey bir askeri yetkili, bölgenin coğrafik şartlarının saklanmaya çok elverişli olduğunu vurguladı.
       Amasya bölgesinde yakalanmasına çalışılan ve birçok eyleme katıldıkları belirtilen teröristlerin bazılarının kod isimleri ve adları şöyle:
       "Elles Dede" kod adlı Halil Şahin (örgütün lideri), Hüsne Karaduman, Süleyman Şahin, Adıgüzel Eryılmaz, Erol Özel, isimleri belirlenemeyen "Halil Halo", "Fadime" ve "Eyüp" kod adlı teröristler.