The Others Tiyatro Şebnem

Tiyatro Şebnem

21.01.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tiyatro Şebnem

Tiyatro Şebnem


EFENDİM biraz televizyon ile ne alâka olsa da hani sonuçta dedikodu ya, sizleri bilgilendirelim istedik! İzmir’deydik hafta sonu, konser nedeniyle kulağımıza geldi bunlar. Fazıl Say konser verecek... Şimdiden biletleri tükenmiş. Say’ın bir fanatik kitlesi varmış. Bunun klasik müzikle alâkası yokmuş. Hiç önemli değil, bir klasik müzik sanatçısı Türkiye’de bunu sağlayabiliyorsa buna şapka çıkarılır. Sonuçta Fazıl Say’ı izleye izleye, adı sanatçıya hayranlık da olsa klasik müziğe ruhları ısınmıştır. Önemli olan da budur.

"DOSTLAR Tiyatrosu" İzmir’de kapalı gişe oynamış. Hani magazin dünyasında çok adı geçen oyunları! Bilet rezervasyonu için gişeyi arayanlar; "Şebnem Özinal Tiyatrosu mu?" diye soruyorlarmış. Genco Erkal gülüp geçmiş.

ÜLKEMİZDEKİ konser gösteri vs. "sanata, sanatçıya saygı" kıstası, Zerrin Özer örneğinde bir kere daha yaşandı. Böyle diyorum çünkü bizim de başımıza gelen olaylardan biri... Kanal D haberlerde vardı, Zerrin Özer, Kıbrıs’ta konser vermiş. Konseri izleyenler arasında Erdal Acar ile eşi de varmış. Fakat kameramanlar rahat çalışamıyorlar, yani bu ikilinin görüntüsünü alacakları açı dar geliyormuş. Bunu gören bir kameraman en iyi çekimin sahne üzerinden yapılacağını keşfetmiş. Sahneye çıkmış ve Zerrin Özer’e "Zerrin hanım sizi şöyle alalım" demiş. Zerrin Özer bu duruma çok bozulmuş haklı olarak. Konser sırasında podyum üzerinde çalıyorsunuz genelde. Yani yüksektesiniz. Çalarken birden ayağınıza bir çimdik yerseniz şaşmayın. Aşağıdaki görevli "Konser ne zaman bitecek?" diye sormaktadır. Çok karşılaştım böyle durumlarla. Sanata ve sanatçıya saygı böyledir bizde!

UĞUR Dündar, Müjdat Gezen’e konuk oldu. Tek kanallı yılların unutulmaz parodilerine imza atmıştı Müjdat Gezen, Uğur Dündar’ın programlarında. "Arena" 10. yılını kutladı. Hâlâ Uğur Dündar karizmasında bir isim yok. Fiziği, Türkçe’si, mesleki hırsı ile hâlâ bir numara.

NEBİL Özgentürk’ün TRT 2’deki "Bir Maniniz Yoksa" programında Erkan Yolaç vardı.. Ehh yani bu kıvraklıkta bir şovmen Mehmet Ali Erbil var bir tek. Mehmet Ali de artık yavaş yavaş genç kuşak olmaktan çıktı... Hâlâ Okan ve Beyazıt adını veriyoruz...Ata Demirer ne oldu?





Yazarlar