The Others Topal'da 2 tahliye

Topal'da 2 tahliye

06.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Topal'da 2 tahliye

Topalda 2 tahliye

Kumarhaneler Kralı'nın öldürülmesi davasında özel tim görevlisi Mustafa Altınok ve Sigortacı Serdar Özdağ serbest bırakıldı

KUMARHANELER Kralı Ömer Lütfü Topal cinayeti davasında idamları istenen dört özel tim görevlisi ile cinayet gecesi kullanıldığı öne sürülen cep telefonunu Haluk Kırcı'ya satan sigorta şirketi sahibinin yargılanmasına başlandı. Polis Memuru Mustafa Altunok ile sigortacı Serdar Özdağ tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Polis memurları Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy ve Mustafa Altunok ile sigorta şirketi sahibi Serdar Özdağ, Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Topal'ın oğlu Serdar Murat Topal, Bilal Altıntaş ve Safiye Belli müdahil olarak çağrıldıkları halde duruşmaya katılmadı.
Çarkın, "Ben Abdullah Çatlı'yı tanıdığımı hiçbir zaman inkar etmedim. Susurluk kazasına kadar Mehmet Özbay olarak biliyordum. Kazadan sonra gerçek kimliğini öğrendim. Kendisini çok seviyordum ve hala da seviyorum" dedi.
Çarkın, "Gözaltında olduğumuz akşam Tevfik Ağansoy öldürüldü. Bu cinayeti de bizim azmettirdiğimiz söylendi. Sürekli bir şeyler bizim üzerimize yıkılmak istendi. Topal cinayetine de bilinçli olarak bulaştırıldık. Ömer Lütfü Topal'ı tanımam. Kendisiyle geçmişim yok, geleceğim de olmaz. Topal'ın öldürülmemesi için bir sebep yok, benim öldürmem için de bir sebep yok. Tuhaf olan benim babam öldürülse davacı olurum. Ancak, Topal'ın ailesi bizden davacı değil. Bizim katil olduğumuza ailesi bile inanmıyor" diye konuştu.
Çarkın olay gecesini ise şöyle anlattı:
"Gece yarısı ekip arkadaşlarımla Yeniköy'deki Şamdansa'ya gittik. Bir süre sonra arkadaşlarımdan ayrılarak Kadıköy'de bir gece kulübüne gittim. Sonra da istirahate ayrıldım. Müfettişlere verdiğim ifadelerde bunu saklamak zorunda kaldım. Çünkü görev başında eğlenceye gitmek bizde ağır cezalar gerektirir."
Yorulmaz da olay gecesi Bakırköy'de bir lokantada birkaç arkadaşıyla yemek yediğini söylerek, "Biz yemekteyken Mustafa Altunok geldi ve cep telefonumun kartını istedi. Ben de `boş cihazı ne yapayım' diyerek telefonu da kendisine verdim. Başka bir telefon görüşmesi yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum. Ben Topal'ı tanımam" diye konuştu.
Cinayet tarihinde Erdek'te olduğunu öne süren Ersoy da "Tatile çıkmadan Yalova Termal'de Ayhan Çarkın'la karşılaştım. Benden telefonumu istedi ben de verdim. İstanbul'a döndüğümde de kendisinden aldım. Topal'ı tanımam. Cinayetin işlendiği gün cep telefonuyla bir görüşmem olmadı" dedi.
Altunok ise olay gecesi nöbetçi ekipte görev yaptığını söyleyerek, "Annem hastaydı. Bu nedenle Oğuz Yorulmaz'dan cep telefonunu istedim. Akşam saatlerinde ekiple birlikte yemek yediği lokantaya gittik ve telefonu aldık. Gece yarısı bir patlama olduğu anonsu geldi" diye konuştu.
Altunok, "Tutuklanmam yasalara uygun değil. Topal'ı hiç tanımam. Sami Hoştan'ı Mehmet Özbay'ın sahip olduğu Merter'deki tekstil firmasında gördüm. Ali Fevzi Bir'i de Fenerbahçe Stadı'ndan tanırım" dedi.
Özdağ ise şunları söyledi:
"Haluk Kırcı müşterilerimden biri. Cep telefonumu ona satmıştım. Ancak üzerine geçirmedi. Hatta PTT'ye dilekçe vererek numaranın değiştirilmesini istedim."
Tanık olarak dinlenen üç arkadaşı da Altunok'un olay gecesi kendileriyle birlikte görevde olduğunu söylediler.
Yargıç, Altunok ile Özdağ'ın tutuksuz yargılanmak üzere tahileyesine karar verdi. Altunok Susurluk davasında ise tutuksuz yargılanıyor. Mahkeme ayrıca İstanbul Emniyet eski Müdürü Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 29 kişiyi dinleyecek.
Yeniköy'deki olay yerinde ele geçirilen kalaşnikof tüfeğin şarjörüne sarılı koli bantının iç kısmında Çatlı'nın parmak izi bulunmuş ancak Susurluk kazasında öldüğü için hakkında takipsizlik kararı verilmişti.
Topal'ın ortakları Ali Fevzi Bir ile Sami Hoştan hakkındaki dosyalar ise firarda olmaları ve ifadeleri alınamaması nedeniyle ayrılmıştı.