The Others Töre canavarı linç edilecekti

Töre canavarı linç edilecekti

28.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Töre canavarı linç edilecekti

Töre canavarı linç edilecekti

       SUADİYE beldesinde yedi aylık hamile kızkardeşini, 10 aylık yeğenini ve imam nikahlı eşini baltayla parçaladığı iddia edilen Salih Karaaslan, tatbikat sırasında töre kurbanı olduğunu ileri sürdü. Olay yerine toplanan vatandaşların linç girişimi jandarma tarafından önlendi.
       Ereğli'deki evinde uyurken yakalanan katil zanlısı Salih Karaaslan, cinayet aleti baltayla katliamı nasıl yaptığını anlattı. Soğukkanlı görünen Salih Karaaslan, 3 ay evinde kalıp ekmeğini yediği öğretmen Tuncer Özkardeşler'i kanepede uyurken başına vurarak öldürdüğünü itiraf etti. Mutfakta konuştuğu kızkardeşini geri dönmek için ikna edemediğini belirten Karaaslan, "Odaya girip kocasını kanlar içinde görünce feryat etmeye başladı. O an baltayı onun da başına vurdum. Şuurumu kaybedip, sonra çocuğu öldürmüşüm" dedi. Cinayetler sonrası bir saat baygın yattığını ileri süren katil zanlısı Karaaslan daha sonra kaçtığını söyledi.
       Öğretmen Tuncer Özkardeşler (59), imam nikahlı 7 aylık hamile eşi Leyla Karaaslan (21) ile 10 aylık kızları Fatma Özkardeşler'i töre gereği vahşice öldüren Salih Karaaslan, linç edilmek istendi. Kalabalık jandarma tarafından güçlekle yatıştırıldı. Ölmekten korkan katil zanlısı, kendisinin de töre kurbanı olduğunu savunarak, "Çok pişmanım. Vicdan azabı beni öldürüyor. İnsan kendi kardeşini, 10 aylık masum yeğenini öldürür mü? Beni mecbur ettiler. Aile kararı aldılar, bana uygulattırdılar. Hep töre dediler ama o masum insanlarla birlikte beni de diri diri mezara gömdüler" diye dert yandı. Katilin jandarmada ifade verirken zaman zaman gözyaşı döktüğü belirtildi.



Yazarlar