The Others Trafik teröristi şoföre 40 yıl hapis istendi

Trafik teröristi şoföre 40 yıl hapis istendi

31.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Trafik teröristi şoföre 40 yıl hapis istendi

Trafik teröristi şoföre 40 yıl hapis istendi


NEZİH GÜROL İstanbul


       Milliyet Gazetesi muhabiri Haluk Atalay ve servis şoförü İlkan Söyleyici'yi, levye ve krikoyla döverek ağır yaralayan şehir magandası Ahmet Oruç hakkında, "Öldürkmeye tam teşebbüs" suçlamasıyla 40 yıla kadar ağır hapis cezası talep edildi.
       İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu Oruç ile Atalay ve Söyleyici katıldılar. Başından aldığı darbelerle şuurunu kaybeden ve 13 gün yoğun bakımda tedavi gören Atalay, ifadesinde, "Gazetenin servis aracıyla Boğaziçi Köprüsü üzerinde orta şeritte giderken, bir taksi çaprazlama en sol şeritten önümüze geçti. Eğer şoförümüz tedbirli davranmasa kaza olacaktı. Şoför Erol Durmaz taksidekilere hareketlerinin tehlikeli olduğunu söyledi. Sanık ve yanındakilerin küfür etmesiyle tartışma başladı. Bu sırada araçlarının bagajından aldıkları kriko ve levyelerle rastgele saldırmaya başladılar. Bir anda başıma bir darbe geldi. Şuurumu kaybetmişim. Kimin vurduğunu görmedim, şikayetçiyim" dedi.
       Oruç ise, iddiları redderek, "Asıl mağdur olan benim. Kendimi korudum. Tahliyemi istiyorum" dedi.
       Yargıç, Oruç'un "Kasten adam öldürmeye tam teşebbüs" suçundan, 40 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istediği dava dosyasının Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nce karar bağlanmasına karar verdi.