The Others TRT ve elektrik...

TRT ve elektrik...

31.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

TRT ve elektrik...

TRT ve elektrik...

TRT ve elektrik...

Efendim yeni "Elektrik Piyasası Tasarısı" yasalaşırsa TRT’nin yüzde 3.5’lik payı tehlikeye giriyor. Bu durumda vatandaş bu payı vermekten kurtulup rahatlayacak. Ama TRT "Biz bu durumda batarız" demiş. TRT sizce batar mı? Batmaz. Sadece iyi bir temizlik olur. Yani şişen kadrolar hafifler. Birgün mutlaka bir yerde bu işin tıkanacağı belliydi. TRT bana ne çok benziyor diye düşündüm bugün...

"Teke Teköte bu hafta yolsuzluk üzerine çeşitlemeler yapıldı. Tribünde halk, ortada milletvekilleri ve işadamları. Ankara Sanayi Odası’nın yaptırdığı bir ankette üyelerinin yüzde 65’inin "İşlerimizi rüşvetsiz yaptıramıyoruz" dediklerini öğrendik. Konu böylece belirlenmiş oldu!

Bir öğretmenin sözleri de gecenin unutulmazları arasına girdi. Öğrencileri "hortumcu", mafya babası olma eğilimindeymiş. Yani "malı götürme", çocukları zihinsel ve bedensel olarak fena halde esir almış durumda.

Ülkemizde sivil inisiyatife katılma oranı yüzde dörtmüş. Bu oran yüzde 65’e çıkarsa sokakta polis, adam dövemezmiş. Yolsuzluk cetvelinde dördüncü sırada bir ülkeyiz. Ama sanki hiçbir şey olmamış gibi de yaşıyoruz. Burası Brezilya değil. "Allah rızkımızı" bir şekilde veriyor. Köyden bulgur geliyor, idare ediyoruz. Soğan kırıp ekmekle "şükür" diyoruz. Bizde sivil inisiyatif köydeki erzakla İstanbul’daki soba dumanı kokan mahalleler arasında zaten mevcut. Ve bu oranın yüzdesi 65’in çok üstünde. Ben böyle düşünmek istemiyorum. Ama bu da bir gerçek öyle değil mi?

RTÜK Başkanı Kayış, karşısında Uğur Dündar, Hulki Cevizoğlu ve yanında Haluk Şahin ile malum sansür konusunu tartışıyor. Yer Orhan Uğuroğlu’nun mekânı. Orhan Bey, bedenine büyük gelen elbiseler giyiyor. Kiralık gibi duruyor. Belirtmeden edemedim. Bu uzun tartışmanın kıssadan hissesi; RTÜK Başkanı bu işi pek bir benimsemiş. Karşı taraf salvo atışında. Ama Nuri Kayış gayet sakin, kaldığı yeri de unutmadan devam ediyor.





Yazarlar