The Others Türban yasağı YÖS kılavuzunda

Türban yasağı YÖS kılavuzunda

05.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türban yasağı YÖS kılavuzunda

Türban yasağı YÖS kılavuzunda

       TÜRBANLI fotoğraf yasağı, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'na (YÖS) da girdi. YÖK Yürütme Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda ÖSYM, YÖS 1999 Sınav Kılavuzu'na, "fotoğraflar, son 6 ay içinde önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır" maddesi ekleyerek yabancı öğrenciler için de türbanlı fotoğrafa kesin yasak koydu.
       YÖK Yürütme Kurulu, 1998 üniversite giriş sınavı başvurularında türbanlı fotoğrafı kabul etmeme kararını genişleterek, ÖSYM'nin yükseköğretim kurumlarına öğrenci alımıyla ilgili olarak yaptığı bütün sınavların başvurularında "türbansız fotoğraf" koşulunu getirmişti. ÖSYM, YÖK Yürütme Kurulu'nun kararı uyarınca öğrencilerden sınav başvurularında türbansız fotoğraf vermelerini isteyerek, yabancı öğrencilere de türbanlı fotoğraf yasağı getirdi.

       Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'na başvuracak adayların Türk liselerine denk bir okulun son sınıfında okumaları ya da böyle bir okuldan mezun olmaları gerekiyor. Başvurmak isteyen adaylar, "Başvru Belgesi" ile "ÖSYM - YÖS 1999 Kılavuzu"nu yazılı olarak, "Öğrenci SEçme Yerleştirme Merkezi, ÖSYM - YÖS Ankara - Türkiye" adresinden ya da şahsen "ÖSYM - YÖS Karyağdı Sok. No:28 Aaşağıayrancı, Ankara - Türkiye" adresinden alabilecekler.
       Adayların, başvuru belgesini, sınav ücretini yatırdıktan sonra 11 Mayıs 1999 tarihine kadar ÖSYM'ye ulaştırmaları gerekiyor. Başvurma ve sınav ücretini 100 dolar olarak belirleyen ÖSYM, 100 dolar karşılığı yabancı parayı da kabul ediyor. 20 Haziran 1999'da tarihindeki sınav bu yıl şu merkezlerde yapılacak:
       "Ankara (Türkiye), Dakka (Bangladeş), Kahire (Mısır), Amman (Ürdün), Kuala Lumpur (Malezya), İslamabad (Pakistan), Hartum (Sudan), Şam (Suriye), Üsküp (Makedonya), Bakü (Azerbaycan), Taşkent (Özbekistan), Bişkek (Kırgızistan), Aşkabat (Türkmenistan), Almatı (Kazakistan), Kazan (Rusya Federasyonu) ve Ulanbatur (Moğolistan).



Yazarlar