The Others TURBAN'cılara ağır hapis

TURBAN'cılara ağır hapis

29.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

TURBAN'cılara ağır hapis

TURBANcılara ağır hapis


       TURBAN Yalova Termal İşletmesi'nin su ihtiyacının karşılandığı göletin temizlenmesi işi ihalesinde "zimmet suçunu işledikleri" gerekçesiyle İstanbul eski Bölge Müdürü Metin Riyaz Karaaltın 12 yıl, İdari ve Mali İşler eski Daire Başkanı Nevin Biltekin ve Satın Alma ve Teknik Uygulama eski Başkanı Korkmaz Taşkın 6'şar yıl ağır hapse mahkum edildi. Mahkeme, kurumun eski Genel Müdürü Ömer Bilgin hakkında ise suç duyurusunda bulundu.
       Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dünkü duruşmada karar çıktı. Karaaltın, TCK'nın "zimmet, ihtilas" hükmünü içeren 202 / 2. maddesi uyarınca, "suçun işleniş biçimi, sanığın kişiliği ve suç işleme kastı" göz önüne alınarak 12 yıl ağır hapis, 8 milyar 397 milyon 300 bin lira ağır para cezasına mahkum edildi. Ömür boyunca memuriyetten men edilmesine karar verilen Karaaltın'ın gıyaben tutuklanmasına karar verildi.
       Biltekin ile Taşkın ise "zimmete iştirak" suçundan 6'şar yıl ağır hapis, 4 milyar 198 bin 650'er lira ağır para cezasına çarptırıldı. İki sanığın ömür boyu memuriyet görevinden de yasaklandı.
       Mahkeme, TURBAN eski İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Ali Beykoz'un mahkumiyetine yeterli delil olmadığından beraatine, eski İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Gürsel Erk'in dosyasının ayrılmasına karar verdi.
       İddianame aşamasında milletvekili olduğu için yargılanamayan Bilgin hakkında, sözkonusu suçlamayla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.