The Others TÜRBANLI ÖĞRETMENE YUMRUKLU SALDIRI

TÜRBANLI ÖĞRETMENE YUMRUKLU SALDIRI

22.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da 3 aylık hamile öğretmen 30 yaşındaki Neziha Şahin, kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğrayınca Milliyet “Türbanlı öğretmene yumruklu saldırı” başlığıyla haberi verdi.

TÜRBANLI ÖĞRETMENE YUMRUKLU SALDIRI

DHA kaynaklı haberde şu ifadelere yer veriliyor:
“Olay saat 08.30 sıralarında Atatürk Bulvarı Migros AVM üstgeçidinde meydana geldi. İddiaya göre öğretmenlik yapan Şahin, üst geçitten karşıya geçip otobüs durağında beklemeye başladı. Bu sırada kimliği belirsiz kişi, Şahin’e küfür etmeye başladı. Küfürlerin ardından ’Ne diyorsun git buradan’ diye çıkıştığını anlatan Şahin, “Başıma defalarca yumruk attı. 3 aylık hamileyim, ifademi verip doktora gideceğim.”
Niçin türbanlı deniliyor?
Şefika Önder adlı okurumuz şöyle diyor: “Ankaralılar bilir; Kızılay’da önüne gelene küfür eden saldıran bir kişi vardı. Akli dengesi yerinde olmayan bir şahıstı. Haberiniz bana bu olayı hatırlattı. Haberde saldırganın niçin saldırdığını bilmiyoruz, deli mi belli değil. Niçin küfür etmiş belli değil. Sormak istediğim siz türbanlı olduğu için mi saldırıya uğramış demek istiyorsunuz? Değilse niçin türbanlı olduğunu belirtme ihtiyacı duyuyorsunuz. Bir öğretmene, bir kadına saldırıldı demeniz yeterli değil mi diye soruyor”

Ombudsman’ın Görüşü:
Okurumuz haklı. Saldırının nedeni haberde belirtilmemiş. Dolayısıyla “Türbanlı öğretmen” ifadesiyle neye vurgu yapılmak istendiği de belli değil. Hemen her gün ülke genelinde tanıdığı, tanımadığı adamların çeşitli gerekçelerle saldırısına uğrayan, öldürülen kadınlar varken üstelik öldürülenlerin bir kısmı da türbanlıyken ‘türbanlı öğretmen’ diye vurgu yapmak doğru bir yaklaşım değil.