The Others Türk tipi TV

Türk tipi TV

14.11.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türk tipi TV

Türk tipi TV


Bİzİm yayıncılık anlayışımız kesinlikle ve kesinlikle bize özgüdür. "Dünya standardı" filan iplemeyiz. Kendi standardımızı kendimiz belirleriz. Mesela dizileri ele alalım. Bir dizinin haftada üç defa tekrar edildiği AB üyesi bir ülke var mıdır? Bir dizinin, arta kalanları ile izlenme oranlarında ilk ona girdiği; aslının da bir başka kanalda başa güreştiği başka bir AB üyesi ülke var mıdır? Peki bir dizinin yayınlanan bölümlerinden "kolaj" numarası ile "özel bölüm" yapılan başka AB üyesi ülke var mıdır? Bir haber bülteninin başından sonuna kadar alt yazı ile "Az Sonra" geçirilip, sözü edilen haberin yarım saat sonra verildiği bir başka AB üyesi var mı? Televizyonların zart zurt kapatıldığı ve bunun bir alışkanlık haline geldiği bir başka AB üyesi ülke var mı? Radyo ferkanslarının birbirinin içine girdiği, sokağın başında çeken bir FM kanalının sokağın sonunda birden kaybolduğu Avrupa’da bir başka metropol var mı? Kişi başına geliri 2 bin doları zor bulan, buna karşın, şarkıcıya uçak; iki espri bir güldürük attırana at, kat, yat aldıran başka bir AB üyesi ülke var mı? Artık standardımız AB olduğu için örnekleri böyle süsledim. Yok işte, hiç bir üye ülkede yok bunlar. Yanlış olduğu için değil vallahi de, billahi de. Biziz bu, bize özgü... Tersini düşündüm bir de onlar bize uysunlar, niye uymazlar? Hep biz mi uyacağız? Bu kadar aşağılık kompleksine itilmemize gıcık kapıyorum. Biz buyuz işte.

Efendİm Petek Dinçöz hiç et yemezmiş. Bu nedenle B 12 vitamini eksikliği yaşıyormuş. Bunun Türkçesi de unutkanlık oluyormuş. Hemen unuturuz olan biteni öyle değil mi? Petek Dinçöz’ün durumu yani... Bulgur yeme durumu galiba... Tabii Petek hanım, alamadığından değil, sevmediğinden ama vatandaş tam tersine kasabın camında yalana yalana unutkan oldu!

Sezen Aksu "Bir Yudum İnsanöda üç şarkısının sırlarını açıkladı... Biri Adnan Menderes, biri Deniz Gezmiş, biri de Erdal Eren için yazılmış. Sır mı? Ruhi Su’ya "kaçar" diye kanser tedavisi için yurtdışına çıkış izni vermeyen bir ülkenin, bu anlamda nasıl bir sırrı olabilir?