The Others Türk yazılımında 'Javalojik' hareket

Türk yazılımında 'Javalojik' hareket

09.11.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Pargem'den 'teknoloji ile buluşma günü'

Türk yazılımında Javalojik hareket



Oracle, eğitim alanındaki iş ortağı Bilginç ile dünyanın en çok kullanılan internet tabanlı uygulama geliştirme platformlarından biri olan Java'yı Türkiye'de yaygınlaştırmak amacıyla bir eğitim seferberliği başlatıyor. Temelde, aynı uygulamanın birbirinden farklı birçok platform üzerinde çalışmasını sağlayan ve maliyetleri azaltan Java, geniş kitlelere 'Javaloji' eğitim programıyla ulaşmayı hedefliyor. Eğitim programının amacı bilişim sektöründeki kalifiye eleman açığını kapamak ve sektörü global ölçekte rekabet edebilecek düzeye getirmek. Programın diğer hedefleri arasında dünyada kabul görecek düzeyde Java tabanlı yazılım ve uygulama programları geliştirebilecek,Türk markası yaratabilecek bağımsız yazılımcılar yetiştirmek.
Eğitime şu ana kadar 516 Javalog ve 172 şirket ile ulaşmış. 'Javaloji' programlarında, sınıflar 20 kişiyle sınırlı tutuluyor. Eğitim kapsamında, Java Programming, Access the Database with Java, JDBC and Create Servlets ve JavaServer gibi konularda verilecek derslerin devamında, katılımcılara yönelik yüksek performanslı veritabanı uygulamaları geliştirme workshop'u düzenlenecek.

Pargem'in "Teknoloji ile Buluşma Günü" seminerleri "Yerel Alan Ağları'nda Son Teknolojiler" konusuyla devam ediyor. Seminere Alcatel Avrupa IP Altyapıları Satış Direktörü Alain Penel video konferansla katılacak. Pargem'in üç yıldır düzenlediği ve son teknolojilerin ele alındığı seminer, 18 Kasım'da Borusan Holding'in Salıpazarı'ndaki merkezinde Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenecek. Seminerde, yerel alan ağ yönetiminin önemi, yerel alan ağlarında güvenlik, servis sağlayıcı seviyesinde devamlılık kavramı ve yapısal kablolamanın performans ve ağ devamlılığına etkisi ele alınacak. Pargem Teknik Hizmetler Müdürü Cihan Kartal ve Sistem Mühendisi Yalım Gündüz'ün birer sunum yapacağı seminere ayrıca Avaya Bağlantı çözümleri ülke Müdürü Nathan Rawles de katılacak. Önceden kayıt yaptırmak şartıyla ücretsiz olarak katılmanın mümkün olduğu seminerle ilgili ayrıntılı bilgi için www.pargem.com.tr/seminer adresine başvurulabilir.

Mobil pazarlama ağı Aerodeon'ın Başkanı Andrew Jones, 10 - 11 Aralık 2003 tarihlerinde Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan '4. Pazarlama Zirvesi Sürdürülebilir Farklılaşma Kongresi'ne konuşmacı olarak katılacak. Birçok ülkeden ünlü şirket başkanlarının konuşmacı olarak yer alacağı kongrede Andrew Jones, "Differentiation through Mobile Marketing -Mobil Pazarlama ile Farklılaşma" konusu üzerine bir konuşma yapacak. Mobil teknolojinin markalar üzerinde ne ölçüde bir farklılaşma kaynağı oluşturabileceği konusunda konuşacak olan Jones, dünyanın ilk mobil pazarlama ajansı olan Aerodeon'ın kuruluşunda önemli rol oynamış. Andrew Jones ayrıca Financial Times tarafından 2002 - 2003 döneminin En Yaratıcı 50 Girişimcisi'nden biri olarak seçildi.