The Others Türkiye AB'nin insan ihtiyacını karşılar

Türkiye AB'nin insan ihtiyacını karşılar

22.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Finansta yeni bir oluşum: MFI-3 Seas

Türkiye ABnin insan ihtiyacını karşılar



1. İnsan Kaynakları Yönetimi Kongresi 18 Şubat Ankara ODTÜ Kültür ve Kongre merkezinde gerçekleşti. KalDer ve Peryön tarafından düzenlenen 'Dönüşüm Sürecinde İnsan Kaynakları' temalı kongrede konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Murat Başeskioğlu insan kaynaklarına acilen hız verilmesi gerektiğini söyledi. Başeskioğlu, gereken adımların henüz atılmaması nedeniyle büyük bedellerin ödendiği belirtti.

Genç nüfus
Türkiye'nin nüfus kompozisyonu içinde genç nüfusu ağır bir ülke olarak şanslı ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Başeskioğlu, Avrupa ülkelerinin en çok tartıştığı konunun yaşlanma riski olduğunu ve bugün direnseler bile gelecekte mutlaka yeni iş gücü kullanmak zorunda olduklarını göreceklerini belirtti. Çalışma Bakanı ayrıca Türkiye'nin bu ihtiyacı bugünkü alışkanlıklarıyla karşılayamayacağını ve nitelikli işgücünün artırılması gerektiğini de vurguladı.

New York merkezli yatırım bankacılığı ve fon yönetimi şirketi MFI ile İstanbul merkezli bir girişim ve yatırım bankacılığı butiği olan 3 Seas Capital Partners, Türk finans sektöründe yeni bir oluşumu başlattı. MFI ve 3 Seas Capital Partners, Türkiye'deki ve yurtdışındaki girişimlerin oluşturulması, geliştirilmesi ve satılması aşamalarında doğan finansal ve stratejik ihtiyaçlara yönelik etkin, yaratıcı ve hızlı çözümleri birlikte üretecekler. Murat Köprülü tarafından 1987 yılında New York'da kurulan MFI, yatırım bankacılığı, fon yönetimi ve sermaye piyasaları alanlarında faaliyet gösteriyor.

Perakende sektörüne otomasyon çözümleri üreten POS A.Ş., Kargem'in Kocaeli Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü perakende eğitim programlarında donanım sağlayıcı ve eğitim desteği veren firma olarak görev aldı. Kocaeli Üniversitesi Hereke Perakendecilik ve Mağazacılık Yüksek okulu ile yine bu alanda MEB sertifikalı tek özel eğitim kurumu olan KARGEM'in ortak projelerinde, öğrenciler POS A.Ş. katkılarıyla otomasyonu öğreniyorlar. POS A.Ş. sağladığı donanım ve yazılımların yanısıra, POS uzmanlarının öğrencilere aktardığı bilgi ve deneyimlerle de projeyi destekliyor.