The Others TÜRKİYE’DE GAYRİMENKULLERİ YUNAN VE ALMANLAR MI ALDI?

TÜRKİYE’DE GAYRİMENKULLERİ YUNAN VE ALMANLAR MI ALDI?

29.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, Türkiye genelinde 2,8 milyon metrekare taşınmaza yönelik açıklamaları Milliyet Gazetesi’nde Meriç Tafolar imzasıyla “Yunanlılar Bursa’yı çok sevdi” başlığı ile yer aldı

TÜRKİYE’DE GAYRİMENKULLERİ YUNAN VE ALMANLAR MI ALDI

Haberde ise Yunan uyrukluların en çok Bursa, İstanbul ve Manisa’da mülk edindikleri, Bursa’da 4 bin 738 Yunan vatandaşının 1.1 milyon metrekare taşınmaza sahip olduğu, Batman’da 2 milyon 71 bin metrekare alana tekabül eden 244 taşınmazın ise Almanlar tarafından satın alındığı belirtiliyor.

Oran: Gerçeği yansıtmıyor
- Prof. Dr Baskın Oran Okur Temsilcisi’ne gönderdiği e-mailde “Yunanlıların Bursa’dan, Almanların da Batman’dan gayrimenkul satın aldıkları haberiniz gerçeği yansıtmıyor. Yunanlılar derken Batı Trakya Türk azınlığının fi tarihinden beri bütün parasını Bursa’da gayrimenkul almaya yatırdığını duymamış, Türkiyeli Kürtlerin de Almanya’ya gidip vatandaş olduklarını bilmiyor olmalısınız.”
Haberi yapan muhabirimiz Meriç Tafolar’ın açıklaması ise şöyle: Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun soru önergesine 18 Ekim tarihinde verdiği yanıtta, “Yunanistan uyruklu” ve “Alman uyruklu“ nitelemeleri geçmektedir. Yazdığım haberde bu ifadeleri tercih etmeme karşın, haberin başlığında “Yunanlı” ifadesini kullanmış olmam nedeniyle söz konusu yanlış bana aittir.
Haberde aynı hassasiyeti, Batman’da taşınmaz satın alan “Alman uyruklular” ifadesi için göstermediğim, “Alman uyruklu” yerine “Alman” ifadesini kullanmış olmamdan anlaşılmaktadır. Haberi kaleme alırken konuya ilişkin gösterdiğim hassasiyeti başlık seçiminde gerçekleştirmemiş olmam, ne yazık ki habere ilişkin anlaşılabilir tepkiler gösterilmesine ve yanlış anlaşılmalara neden olmuştur. Okurlarımızdan özür dilerim.”