The Others Türkleri üzen köşe yazısı

Türkleri üzen köşe yazısı

16.12.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkleri üzen köşe yazısı

Türkleri üzen köşe yazısı


Bülent Bayraktar,
Almanya’daki bir Alman - Türk İş Adamları Derneği’nin (TIAD) başkan vekili.
"Biz Avrupalı Türkler çok üzüldük" diyor Bülent Bayraktar. Konu, Güngör Uras’ın 12 Aralık tarihli, "yurtışındaki Türklerin AB için yeterli çabayı göstermediği" görüşünü öne süren köşe yazısı.

Bayraktar’ın tepkisi şöyle::
"Avrupa Türkleri Platformu’nun internet sitesinde (www.atponline.de) yurtdışı Türklerinin nasıl bir destek verdiği ortadadır. Mesela TIAD olarak biz Nürnberg kentinde stand açtık ve Alman kamuoyunu bilgilendirdik. Schröder’e imza kampanyası düzenlendi. 320 bin tirajlı Nürnberger Nachrichten, 10 Aralık sayısında bunları değerlendirdi. TV’ler de buna yer verdi. ATP’nin başka pek çok faaliyetleri oldu bunun gibi. Basın ve yurtdışında faaliyet gösteren kurumlar maalesef birbirinden kopuktur."

Güngör Uras’ın yanıtı:
"AB’ye Türkiye’nin katılmasıyla ilgili çabalarına Avrupa’da yaşayan Türkiye vatandaşlarının etkin bir destek vermemelerinden yakınan yazım üzerine değişik mesajlar aldım. Bu mesajların çoğunda, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız, neden destek vermediklerini anlatıyordu. Ancak, biliyoruz ki, başta Almanya’da olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerindeki Türk kuruluşları, kurum olarak, vatandaşlar şahsi olarak, Türkiye’nin sorunlarına sadece AB konusunda değil, diğer konularda da Türkiye’nin ve Türklerin tanıtılması, haklarının korunması konularında etkin faaliyette bulunuyorlar.
Milliyet’te yayımlanan yazımda değindiğim ve anlatmak istediğim genel anlamda güçlü bir hareketin ortaya çıkmaması konusundaki üzüntüdür."

Metin Işık, 5 Aralık tarihli gazetedeki Güngör Uras ve Yılmaz Çetiner’e ait köşe yazılarında hata bulmuş. Uras’ın yazısında "Otuz Ramazan orucundan sonra Müslümanlar yeme - içme rahatlığını Ramazan Bayramı olarak kutlamaktadır" deniyor. "Burada iki hata var" diye yazmış Işık. "Biri, bu yıl Ramazan 29 gün sürdü. İkii, yememe ve içmeme müslümanlar için bir rahatsızlık değildir."
Işık, 30 gün hatasını Yılmaz Çetiner’in köşesinde de bulmuş.