The Others 'Tutucu ve tembel okurlar direniyor'

'Tutucu ve tembel okurlar direniyor'

29.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Tutucu ve tembel okurlar direniyor'

Tutucu ve tembel okurlar direniyor



Eleştirenlerin oranının onda birini geçmese de, sıra, yeni tasarımı beğenen okurların görüşlerinde.
Burç Sürgit, "Basit ve değersiz değerlendirmeler, çağdaş ve sürekli bir yenilikçi yapıyı geriye götüremez. Milliyet, yeni internet ana sayfasını korumalı ve daha da ileri götürmelidir" diyor. Sürgit, bazı yabancı yayınların başlıkları ile önemli haberlerinin özetlerinin de sitede yayımlanmasını öneriyor.
İki sene internet ortamında izledikten sonra gazeteyi bayiden de almaya başladığını belirterek, "İnternet normal gazete satışlarını artırır" diyen Vedat Erol, bir "profesyonel" olarak gözlemini aktarıyor:
"Görevim, internet tasarımcılığı. Siteniz çok hoş. Bence Milliyet'i okunur kılan, tasarımdan çok gazeteye verilen önemdi. Fazla göz boyama haberden uzaklaştırır."
Türkiye'de interneti ilk tanıyan ve kullananlardan birisi olduğunu ve onlarca web sayfası yaptığını vurgulayan Hacı Yılmaz, "Yeni sayfanız biraz karışık geldiyse de, tebrik ederim" mesajını iletmiş.
Almanya'dan Cem Ertay, "Eski sayfa, adeta bir bulvar gazetesi imajını yansıtıyordu ve gazetenize hiç uymuyordu. Yeni sayfa, ciddi gazetecilik yapan Milliyet'e çok daha uygun" görüşünde.
Sayfa geçişlerindeki bazı teknik sorunların giderilmesini isteyen Nil Talu, şunları söylüyor:
"Sayfanızı genel olarak başarılı buldum. Biliyorsunuz, insanlarımız yeniliğe çok açık değildir. Birtakım alışkanlıkların değişmesi zaman alır. Olumsuz eleştiride bulunanların, alışkanlıklarından kolay vazgeçememenin getirdiği bocalama evresini yaşadıklarına inanıyorum."
İhsan Örmen, "Millet olarak maalesef tutucuyuz, tembeliz, yenilikleri kolay kabul edemiyoruz. Armut piş, ağzıma düş düşüncesi taşıyanlar sitenizin yeni şeklini kabul etmek istemiyorlar" diyor.
Necati Yakut, Nezihe Tunç, Koray Erçin, Kenan Özdemir, Emre Baylav, Alev Metel, Kafkas Şahin, Mehmet Bayraktar, Şeyda Dağdelen de yeni sayfayı "şık, ferah, sade" bulduklarını iletmişler. Artun Göktuğ, beğendiğini vurguladığı yeni sayfa için farklı renk önerilerinde bulunmuş.
Yeni internet sayfasına ilişkin değerlendirmeleri paylaşıyoruz iki haftadır.
Bu paylaşım sürebilir.
Çünkü okur, gazeteciliğin nedeni olduğu kadar, sonucu da sayılır!