The Others Üç tabanca yakalandı

Üç tabanca yakalandı

18.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Üç tabanca yakalandı

Üç tabanca yakalandı


İSTANBUL Milliyet


       Bayrampaşa Cezaevi'nde önceki gün iki kişinin öldüğü, ikisi cezaevi görevlisi sekiz kişinin yaralandığı olayda kullanılan tabancalardan üçünün cezaevi yönetimine teslim edildiği bildirildi.
       Olayda kullanılan başka silah olup olmadığı konusunda araştırmalarını sürdüren cezaevi yönetimi, geniş güvenlik önlemleri altında dün genel arama yaptı. Aramalarda, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı belirtildi.
       Orhan Pala ve Mahmut Boyacıoğlu adlı tutukluların öldüğü olaylara karıştıkları bildirilen D - 10 koğuşundaki tutukluların, bulundukları koğuştan ayrı bir bölüme alındıkları öğrenildi. Bu tutukluların, herhangi bir saldırı olasılığına karşılık, ziyaret ve havalandırma boşluğuna çıkmalarına izin verilmediği kaydedildi. Olaylara karışan tutuklular ile görgü tanıklarının da ifadelerinin alınacağı öğrenildi.
       Olayda hayatını kaybeden Pala ve Boyacıoğlu'na Adli Tıp Kurumu morgunda dün otopsi yapıldı. Ardından ailelerine teslim edilen cenazeler toprağa verildi.

Can güvenliği istediler

       Tüm Yargı ve İnfaz Kurumları Çalışanları Sendikası (Tüm Yargı - Sen), Bayrampaşa Cezaevi'nde çıkan olaylara tepki gösterdi. Basın Yayın Sekreteri İsmail Karabulut, "Bizler işyerlerimizde huzur içinde çalışmak istiyoruz. Can güvenliğimiz açısından işyerlerimizde standartlara uygun bir ortam istiyoruz. Bu kadar zor koşullarda ve olumsuzluklar içinde görev yapmaya çalışan infaz koruma memurlarının can güvenliğinin sağlanması gerekir. Aksi takdirde infaz çalışanlarının anahtar bırakacağını tüm kamuoyuna duyururuz" dedi.