The Others Ukrayna'dan ateş Cezayir'den davet

Ukrayna'dan ateş Cezayir'den davet

30.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna'dan ateş Cezayir'den davet

Ukraynadan ateş Cezayirden davet


UFUK AKTUĞ İSKENDERUN DHA


       Cezayir, Ukrayna'nın karasularına girdiği gerekçesiyle ateş açtığı Türk balıkçıları davet ederek, "Gelin karasularımızda avlanın" çağrısı yaptı.
       Cezayir'in Ankara Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, ulusal sularında yabancı balıkçıların avlanmasına izin verdiklerini ve Türk balıkçıların bu haktan yararlanmasını istediklerini belirtti.
       Bunun üzerine devreye giren Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, İskenderun, Trabzon, Samsun ve İstanbul'daki balıkçılık kooperatiflerine bir yazı göndererek, Cezayir hükümetinin önerisinin değerlendirilmesini istedi.

"Büyük fırsat"

       İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mahmut Bilen de, Cezayir'in önerisinden memnuniyet duyduklarını dile getirerek şunları söyledi:
       "Mayıs'ta 30 kişilik bir heyetle bölgedeki balıkçılığı araştıracağız. Özellikle karides ve kalamarın bol olduğunu biliyoruz. Heyet avlanmanın yanısıra, korunma ve pazar durumunu da inceleyecek. Artan maliyetler ve su ürünlerinin azalması balıkçıları zor durumda bıraktı. Bu nedenle gitmek isteyen arkadaşlarımız var. Teklif büyük bir fırsat olabilir."
       Cezayir Balıkçılık Bakanlığı'nın, Türk balıkçıların gelmemesi durumunda, aynı daveti Japon ve Koreli balıkçılara da yapacağı öğrenildi.