The Others ‘Umuda kaçış’ta yeni rekor

‘Umuda kaçış’ta yeni rekor

08.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Umuda kaçış’ta yeni rekor

‘Umuda kaçış’ta yeni rekor


1291 çaresiz insan, tıka basa doldukları gemiyle ‘umuda yolculuğa’ açıldı. Ama gemi fırtınaya yakalanınca yolları mülteci kampına çıktı


       Ukrayna bandıralı bir gemi ile İtalya’ya giden Güneydoğulu Kürt ve Asyalılar’dan oluşan 1291 kaçak İtalya’nın güneyindeki Otranto kenti açıklarında yakalandı. İtalyan sahil güvenlik gemilerinin tarafından Otranto limanına yanaştırılan 65 metre uzunluğundaki bin tonluk teknenin pazartesi günü fırtına ile boğuşurken, bir balıkçı tarafından farkedildiği öğrenildi.

       Gemiye İstanbul’dan bindiler
       Aralarında hamile kadınlarla çocukların da bulunduğu mültecilerin çoğunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaçaklar, gemiye İstanbul’dan bindiklerini ve 10 günlük yolculuk için kişi başına 4 bin dolar (2.8 milyar TL) ödediklerini söylediler.
       Otobüsle Lecce ve Bari kentleri civarlarındaki sosyal merkezlere dağıtılan kaçakların kimlik tespitlerinin yapıldığı ve durumlarının değerlendirildiği belirtildi. Geçtiğimiz ay yine İtalyan deniz sahasında yakalanan 464 kişilik bir sığınmacı grubu da, Otranto’daki mülteci kamplarına dağıtılmıştı.