The Others Verilerden yararlanmak

Verilerden yararlanmak

05.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Verilerden yararlanmak

Verilerden yararlanmak

Verilerden yararlanmak

İzleyici profilinde büyük değişiklikler var. AGB Genel Müdürü Arzu Eder artık klasik izleyici profilinin yayın anlayışındaki değişikliklerle farklı bir yoruma oturduğunu söylüyor. Artık "çok izlenen program ve izleyicisi" yerine, "yayın anlayışına göre izleyici"ye geçiş var. Örneğin dijital yayıncılık. Tematik kanalların çoğalması bunlara birer gösterge.

AGB’nin kapsamlı araştırmalarını topladığı bir yıllık var. Bunun bedeli 6500 dolar... Avrupa ve ABD’deki araştırma şirketleri bağımsız olduğu için veriler rahatlıkla kamuya duyurulabiliyor. Ama bizde tersi. AGB verileri kapalı devre dolaşıyor... Bu bilgileri edinmek için bu parayı vermek gerekiyor. Tabii bir çalışmanın bedeli olacaktır. Ama bilgilerin kamuya duyurulması gerekmez mi? Örneğin izleyicinin eğilimlerinde, Türkiye’deki TV izleme saatlerinde değişiklikler var mı? İzleme eğilimleri özel TV’lerin kuruluşundan bu yana ne gibi değişimlere uğradı gibi soruların cevaplarının en azından bizim gibi "soru sorup cevapları okura ulaştıranölara verilmesi doğru olmaz mı? Şimdi ben 6500 doları nasıl vereyim? Gazeteye söylesem, "tasarruf tedbirleri" cevabı gelecektir!

"Çarkıfelek" yeniden Mehmet Ali Erbil ile başlıyormuş. Yani kürkçü dükkânı. Mehmet Ali’nin dinlenmeye ihtiyacı vardı. Bizim de... Gelirsen hoşgelirsin...

Sinan Çetin "Çizgi"de Yonca Ebuziyya’nın konuğu oldu. "Film Gibi" programını sunmuştu. Kısaca sunuculuk hikâyesini anlattı. Yapımcı Fatih Aksoy kendisini çağırmış ve bu programı sunmasını istemiş. "Hiçbir şey yapmayan bir sunucu varmış" dedi. "Film Gibi" Sinan Çetin ile başladı. Ama önceki projede Levent Özdilek vardı. Ve bir ön çekim yapılmıştı. Sinan Çetin bu sözü söyledi. Hımmm, bakalım ne olacak?

Aaaa, Erman Hoca ve Şansal Büyüka Işık TV’ye transfer olmuşlar. Türkiye bir ilke daha imza atıyor. Show TV’nin ekibi Işık TV’de. İşte kanunlardaki boşluklar ekranda böyle abukluklara neden oluyor. Bu arada maçı da Musa Çözen çekiyor. Yani Show çekiyor, Işık TV yayınlıyor! Büyük olasılıkla da "Maraton" adı altında Show TV’de aynı ekibi göreceğiz...