The Others Vurmak için 1.5 yıl bekledi

Vurmak için 1.5 yıl bekledi

19.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Vurmak için 1.5 yıl bekledi

Vurmak için 1.5 yıl bekledi


Fahrettin Aslan’ı topuğundan vurduran İsmail Cevahir’in saldırıyı gerçekleştirmek için kanserli babasının ölümünü beklediği ortaya çıktı


       “Gazinocular Kralı" olarak tanınan Fahrettin Aslan’ı bacaklarından vurdurttuğu gerekçesiyle polis tarafından aranan işadamı İsmail Cevahir’in, saldırıyı gerçekleştirmek için 1.5 yıl kanser hastası kendi babasının ölümünü beklediği iddia edildi.
       Taksim’de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde Aslan’ı ayaklarından vurduğu iddiasıyla gözaltına alınan Müslüm Bakırhan, Arif Küpücü ve Mustafa Emiroğlu polisteki ifadelerinde, kendilerini ünlü işadamı İbrahim Cevahir’in amcasının oğlu İsmail Cevahir’in tuttuğunu söylediler. Zanlılar, Arlan’ın şüphelendiği ve kendisini vurdurtmuş olabileceğini söylediği kiracısı Vural Babür’le de bir ilişkileri olmadığını söyledi.
       Suçu üzerine alan ve Aslan’ın bacağına kurşunları kendisinin sıktığını belirten Bakırhan, “Arif ve Mustafa yanımda yardımcı olarak geldi. Arif arabayı sürüyordu. Mustafa da beni koruyordu. 15 gündür Aslan’ı takip ediyoruz. Onu vurmak için fırsat bekliyorduk" dedi.

       İlginç ziyaretçiler
       Bu arada Alman Hastanesi’nde tedavi gören Fahrettin Aslan’a ziyaret edenler arasında ilginç isimler dikkat çekti. Aslan’ın ilk ziyaretçileri, işadamı Mehmet Emin Cankurtaran ile sanatçı Nuri Sesigüzel oldu.
       Egebank soruşturmasında ismi gündeme gelen işadamı Mete Has daha sonra hastaneye geldi.

       Sağlığı iyi
       Operatör Doktor Yalçın Yavuzer, Aslan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Yavuzer, “1.5 saat süren ameliyatın ardından sağ ayak bileğine saplanan tek kurşun çıkarıldı. Kurşunu çıkardığımız sırada şuuru yerindeydi. Şu anda bir ağrısı yok. Kendisini, yere basmamak kaydıyla, koltuk değnekleriyle yürüteceğiz" dedi.

       Gazinocular Kralı’na lokantacı kurşunu
       Yaptıkları araştırma sonucu saldırının eski bir tartışmaya dayandığını belirten emniyet yetkilileri, şunları söyledi:
       “Çağlayan’da bir lokanta sahibi olan İsmail Cevahir, yaklaşık 1.5 yıl önce bir hafta sonu eğlenmek için arkadaşlarıyla Taksim’deki Maksim Gazinosu’na gitmiş. Maksim’de saatlerce içki içip eğlenen Cevahir, içkinin dozunu kaçırıp bağırmış. Bunun üzerine Aslan da, Cevahir ve arkadaşlarını dışarı attırmış. Bunu hazmedemeyen Cevahir, Aslan’ı vurdurma kararı almış. Ancak Cevahir kanser hastası olan babasının etkilenmemesi ve kendisini cezaevinde görmesini istemediği için ‘Aslan’ı babam öldükten sonra vurduracağım’ diyerek karar değiştirmiş. Bir ay önce babasının hayatını kaybetmesi üzerine de 1.5 yıllık hesabı görmek için yanındaki Müslüm Bakırhan, Arif Küpücü ve Mustafa Emiroğlu’nu görevlendirmiş."