The Others Wall Street Institute yeni dönemini açtı

Wall Street Institute yeni dönemini açtı

14.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Halkla ilişkilerde etik değerler

Wall Street Institute yeni dönemini açtı



Wall Sreet Institute (WSI) Türkiye geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği yıllık toplantısında başarılı elemanlarını ödüllendirirken 2004 yılı hedeflerini açıkladı. Wall Street Institute yetkilileri klasik eğitim sistemi yerine interaktif multimedya destekli eğitim sistemi kullandıklarını ve bu alanda ilk akla gelen marka olmak istediklerini belirtiyor. WSI yeni şubeler açarak daha yaygın bir hale gelmek istiyor. Müşteri memnuniyeti programını geliştirmek amacıyla personel eğitimine ve mutluluğuna önem verdiklerini belirten Wall Street Institute - Türkiye, satış danışmanlarına Manangement Center Türkiye ile işbirliği çerçevesinde satış becerileri eğitimi düzenledi.
Kurumsal müşterilerinin sayısını artırmayı hedefleyen WSI, Akkök Grubu ile yaptığı işbirliği çerçevesinde 12 ay süreyle grubun farklı yerlerdeki fabrikalarında eğitim verecek.

Halkla ilişkiler sektörünün başlıca sorunlarından biri olan 'etik değerler' tekrar gündeme oturdu. Lobby Halkla İlişkilerin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Uzun, oğlu Ömer ve kızı Özge'nin her türlü PR çalışmalarında, onlara her zaman etiğe uygun bir şekilde calışmalarını öğütlediğini söylüyor.
Halkla İlişkiler'in kamuoyu oluşturma mimarlığı olduğunu söyleyen Ömer Uzun sektöre bakışını ve iş anlayışını şöyle açıklıyor: 'Biz hem müşterimizin, hem kamuoyunun sesini dinliyoruz. Bizim için halkla ilişkiler hayatın ta kendisi ve her yönü ile bu hayatı değerlendirmek demek. Halkla ilişkiler sektöründe yer almak isteyen gençler işin en önemli kısmı olan organizasyonların temelinde bulunmalı. Tecrübe yaşanarak öğrenilir ve bu da halkla ilişkilerin temeli oluşturur." Uzun ayrıca adayların psikoloji, iletişim ve işletme konularında kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini söylüyor.

İş ve insan kaynakları sitesi yenibir.com, engelli, eski hükümlü ve terör mağduru olarak özel duruma sahip iş arayanların site üzerinden iş bulmalarını kolaylaştırabilmek amacıyla özgeçmiş formatını değiştirdi. Böylece işverenler de, özel durumu olan adaylara kolaylıkla ulaşabilecek ve adayları en doğru işe yerleştirebilmelerine yönelik fiziksel ve psikolojik durumlarına dair ayrıntılı bilgiyi yenibir.com'dan alabilecek. 2003 Ağustos ayı itibariyle İŞKUR'a kayıtlı 54 bin engelli, 17 bin eski hükümlü, 169 terör mağduru iş arayan bulunuyor. Geçen yıl 8 bin 127 engelli, 4 bin eski hükümlü işe yerleştirildi.