The Others Washington tartışması

Washington tartışması

09.12.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Washington tartışması

Washington tartışması


Spor meraklısı okurlardan bazıları, 28 Kasım tarihli Milliyet’te Brezilyalı futbolcu Washington’un ani kalp rahatsızlığıyla hastaneye kaldırılmasına ilişkin ayrıntıları okurken ortaya çıkan bir çelişkiye dikkat çekiyorlar.
Haberin birinci sayfada sunulan spotunda Washington’un futbol hayatının artık bittiği duyurulurken, sporda tam sayfa işlenen gelişmede durumunun birkaç hafta içinde belli olacağı, dolayısıyla spor hayatına devamına o zaman karar verileceği bildiriliyordu.
Haklı olarak okurların zihni karışmış.

Haber spor sayfasın ayrıntılı olarak işlenmiş. Yazık, Futbol Hayatı Bitti manşetiyle verilen ana haberde, bu başlığı destekleyen mütalaa, futbolcunun yatırıldığı hastanenin uzman hekimlerinden geliyor.
Oysa bir diğer iri haberde, Washington’un doktorunun "durum iki hafta sonra belli olur" açıklaması yansıtılıyor. Bu arada Aziz Yıldırım ve Ogün de aynı yönde açıklamalar yapmışlar.
Demek oluyor ki, Washington’un futbol geleceği hakkında peşin hükme varmak için henüz erken - sahalara dönememe ihtimali daha yüksek görünmekle birlikte. Bu yüzden, "bitti" nitelemesi, okurları haklı tepkilere iten bir ifade olmuş.

Beral Yücekök, 14 Kasım tarihli Milliyet’te, Vapurda Balkon Keyfi Ayak Kırdı başlıklı habere dikkatimizi çekiyor. Haberde, Beşiktaş yolcu vapuruna binen bir kadının "vapurun yan balkonuna" oturduğu ve yanaşma anında sıkışan ayağının kırıldığı aktarılıyordu.
"Kavramlara çok iyi dikkat etmek gerekiyor" diye yazmış Yücekök. "Gemiler veya vapur gibi deniz taşıtlarında balkon diye bir yer yoktur. Balkon evlerde olur. Burada sözü edilen güvertedir."

Demet Turhan, 29 Kasım tarihli Milliyet’te, Yeni Bir Ev Arıyorlar başlıklı haberde bir hata bulmuş. Haberde sevimli bir hayvan koleksiyonuna yer arandığından söz ediliyor. Burada yer alan "Gine domuzu orkestrası" ifadesini yanlış buluyor Turhan. "İngilizcesiyle Guinea Pig’in deney faresi - kobay olduğunu herkes bilemez belki, ama yandaki basılı resimde gören herhalde anlamalıydı" diyor. Ekliyor: "Ben gazeteyi inceden inceye okuyup, bugün ne hata yapılmış tavrında olan biri değilim. Okur olarak sizden beklentimiz, düzgün haber."









Yazarlar