The Others Yargıdan SHOW TV'ye tedbir kararı

Yargıdan SHOW TV'ye tedbir kararı

31.05.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yargıdan SHOW TV'ye tedbir kararı

Yargıdan SHOW TVye tedbir kararı

SHOW TV'nin Milliyet Gazetesi aleyhine yapmış olduğu haksız ve çirkin yayınların durdurulması istendi

İSTANBUL 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, SHOW TV'nin Milliyet Gazetesi aleyhine yapmış olduğu haksız ve çirkin yayınların durdurulması yönünde ihtiyati tedbir kararı verdi.
SHOW TV bir süredir yaptığı yayınlarda Milliyet Gazetesi'ni açıkça hedef alarak, okuru ve toplum nazarında küçük düşürme çabasına girişmişti. Milliyet Gazetesi avukatlarının İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesine yaptıkları başvuru haklı bulunarak kabul edildi.
Başvuruda şöyle denildi:
"Show TV'nin bir süredir yaptığı yayınlarda Milliyet A.Ş.'nin kişilik haklarına saldırılmakta, gerçek dışı olaylarla itham edilmekte ve küçük düşürülmektedir. Yarım yüzyıla yakın bir süredir cumhuriyeti, cumhuriyetin temel ilkelerini, insan haklarını sürekli olarak vurgulayan, Türk kültürünün ve eğitiminin, toplumsal yaşamın meşalesi olan Milliyet Gazetecilik A.Ş'nin böylesine ağır ve çirkin itham ve isnatlar karşısında bırakılması son derece üzücüdür. Show TV isimli TV kanalı yayınlarında; Yalım Erez'in istifasının ardından Milliyet Gazetesi'nin promosyon nedeni ile verdiği 100 milyon dolarlık teminat mektubu bulunduğuna ilişkin ağır ve yakışıksız beyan ve yorumlara defalarca yer verilmiştir. Bakan Erez ile Milliyet Gazetesi arasında yasa dışı ilişkiler olduğu ima edilmiş, Milliyet Gazetesi'nin TV promasyonunda sözünü tutmadığı, okurunu zarara uğrattığı, yasaya uymadığının ifade edilerek, yapılan bu yayınlarla Milliyet A.Ş'nin okurları nezdinde küçük düşürülmüş, saygınlığına haksız saldırıda bulunulmuştur."
Yalım Erez'in söz konusu olaylarla ilgili röportajlarını içeren bant kayıtları çözümü mahkemeye delil olarak sunularak, bu kayıtların incelenmesi durumunda "Erez'in istifası ile Milliyet Gazetesi'nin promosyona ilişkin teminat mektubunun hiçbir ilgisinin bulanmadığı, istifanın tamamen siyasel nedenlere dayalı olduğu, üstelik görevi sırasında Milliyet'in promosyonu hakkında teftiş kurulunca soruşturma başlattığı, ancak henüz sonuçlanmadığını beyan ettiği" görüleceği belirtildi.
Mahkeme'nin ihtiyati tedbir kararı, Bakırköy 2. İcra Müdürlüğü kanalıyla, dün öğleden sonra Show - TV yetkililerine tebliğ edildi.

Yazarlar