The Others Yarım trilyonluk soruşturma

Yarım trilyonluk soruşturma

07.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yarım trilyonluk soruşturma

Yarım trilyonluk soruşturma


Süleyman Özışık İstanbul


Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden iki soru kitapçığının çalınmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan altı kişi, dün Üsküdar Adliyesi'ne sevk edildi.
Öğrenci Seçme Sınavı'nın ertelenmesine neden olan hırsızlık olayının faillerini yakalamak amacıyla başlatılan soruşturmada, aralarında öğrenci, öğretim görevlileri ve personelin de bulunduğu 2 bin 400 kişiden kan örneği alınmasına dün de devam edildi. Polisin, yürüttüğü en kapsamlı ve en pahalı ünvanını kazanan soruşturmada, şu ana kadar yapılan testlerde olay yerinde bulunan kan örneğiyle beş kişinin kanının uyuştuğu belirtildi. Kesin olarak uygunluğun belirlenebilmesi için DNA testi yapıldığını belirten yetkililer, hırsızlığı yapan kişinin etrafındaki çemberin giderek daraldığını söyledi.
Bu arada, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan kampus amiri Mustafa Polat, bekçi İsmet Şahin, fakültede ve kitapçıkların taşınmasında görevli Mustafa Karaçoban, Gökmen Balcı ve babası Alim Balcı ile Yüksel Apaydın'ın sorguları tamamlandı. Bu kişiler, dün Hırsızlık Büro Amirliği'nden Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Sorglunan kişiler, daha sonra serbest bırakıldı.