The Others Yaşasın sağlık

Yaşasın sağlık

18.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yaşasın sağlık

Yaşasın sağlık


  Kanallarda SSK Acil Servis'te akciğer kanamasından ölen vatandaşın görüntüleri vardı. Can cekiştiği an görüntülenmiş. Bir insan göz önünde gidiyor ve kameraman çekiyor. Tartışmalı bir durum. Bir de işin sağlık tarafı var. Doktor kanamayı teşhis edemiyor ve çekip gidiyor. Daha önce de yazmıştım, Dr. Babuna örneğinde, biz kendimizi kandırıyoruz. Sağlığa ne kadar önem verdiğimizin kandırmacalarında yaşıyoruz. Bu örnek sizce doğrulamıyor mu?

  Reha Muhtar traş olmuş, yakışmış. Salı haber bülteninde Manisalı gençlere işkence konusu ele alındı. Gençlerden Aşkın, stüdyo konuğuydu. Muhtar, haberin sonunda, polislerin gençlere karşı ön yargılı olmamaları gerektiğinin altını çizdi. Haklıydı.

  Ebru Şallı büyük olasılıkla Temmuz ayındaki duruşmasından sonra serbest bırakılacak. Ondan sonra Tv'ciler peşinde olacak. O kanaldan, bu kanala koşacak. Anıları, belki yazı dizisi de olacak. Hatta dizi bile çekilir.

  atv'de "Geceyarısı Ekspresi" filminin gerçek kahramanı Billy Hates ile röportaj vardı. Alinur Velidedeoğlu onunla, Cannes'da şans eseri karşılaşmış ve konuşmuş. İyi iş. Bu film nedeniyle çok başımız ağrımıştı. İngiliz, Türkler'in filmde yanlış tanıtıldığını söyledi. Bu arada bir soru bana anlamsız geldi. Velidedeoğlu, Türk hapishaneleri ile Amerikan hapishaneleri (kendisi şimdi Los Angeles'ta oturuyormuş) arasındaki farkı soruyor. Lafı "nerede yatmak isterdiniz?"e getiriyor. Hapishanenin iyisi, kötüsü olur mu?

  Bir şampuan reklamı var. Kadın yıkanırken "inliyor". "Böylesini görmediğini" söylüyor. Bu şampuanı alan hanımlar ya da beyler farklı duygular içinde mi yıkanmalı yani?