The Others Yeni Meclis'te 51 Mehmet 27 tane de Ali var

Yeni Meclis'te 51 Mehmet 27 tane de Ali var

23.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni Meclis'te 51 Mehmet 27 tane de Ali var

Yeni Mecliste 51 Mehmet 27 tane de Ali var


Edirne Milha


Seçimlerin ardından isimlerine ve soyadlarına göre tasnif edilen milletvekillerinden 51'inin adının Mehmet olduğu, "Mehmet"leri 27 kişiyle "Ali"lerin, 23 kişiyle "Mustafa"ların izlediği belirlendi. Daha sonraki isimler ise 16 "Ahmet", 12 "Hasan", dokuz "İsmail", yedi "İbrahim" ve "Hüseyin", altı "Osman" ve "Süleyman", dört "Musa", "Mahmut", "Zeki" ve "Metin", iki de "Murat" ile "Kemal" olarak sıralandı.
Yeni vekillerden beşi Arslan ya da Aslan soyadını taşırken 40'ının soyadının sonunda "oğlu", 17'sinin soyadının önünde "öz" bulunuyor. Soyadını kuş ve hayvan isimlerinden alan milletvekillerinin sayısı 24, bitki ve çiçeklerden alanların sayısı da 18 oldu.

Soyadı 'Oğlu' olanlar

İkisi kardeş olan 37 milletvekili de "oğlu" soyadlı. "Çulhaoğlu, Karadurmuşoğlu, Müderrisoğlu, Karapaşaoğlu, Seydaoğlu, Hatipoğlu, Ensarioğlu, Septioğlu, Tekelioğlu, Ağaoğlu, Kozakçıoğlu, Kocaoğlu, Sökmenoğlu, Dayıoğlu, Serdaroğlu, Musaoğlu, Topaloğlu, Kemaloğlu, Dağcıoğlu, Bıçakçıoğlu (2), Bedirhanoğlu, Cerrahoğlu, Somuncuoğlu, Himoğlu, Karslıoğlu, Konukoğlu, Zaimoğlu, İmamoğlu, Bekaroğlu, Taranoğlu, Zihinoğlu, Çınaroğlu, Bostancıoğlu, Karamollaoğlu, Yazıcıoğlu, Kumcuoğlu" Meclise giren "oğlu" soyadlı milletvekilleri oldu.
Milletvekilleri arasında, Gülle, İyimaya, Mugisuttin, Pişkinsüt, Kukaracı, Çirkin, Gölge, Veryaka, Pepe, Özgöbek, Çamkerten gibi soyadlar da ilginçler arasında yer aldı.

Soyadını hayvan isimlerinden alanlar

"Aslan" soyadlı beş milletvekilini "Şahin" soyadlı dört milletvekili izledi. Soyadını hayvan isimlerinden alan milletvekilleri şöyle:
Mahmut Bozkurt, Mehmet Arslan, Metin Şahin, Hülya Arslan, Nevfel Şahin, Beyhan Aslan, Kemal Aykurt, Lütfü Doğan, Metin Kalkan, Yılmaz Karakoyunlu, Mehmet Ali Şahin, Nazire Karakuş, Güler Aslan, Hüseyin Arı, Seyide Karakuş, Miraç Akdoğan, Avni Doğan, Veysi Şahin, Kadir Bozkurt, Mehmet Ceylan, Enis Sülün, Şeref Malkoç, Lütfü Ceylan, İlyas Aslan.

Bitkilerden alanlar

Yakup Budak, Cemil Çiçek, Vahit Kayıncı, Mehmet Gül, Mustafa Gül, Ramazan Gül, Cavit Kavak, Merve S. Kavakçı, Rıdvan Budak, Abdullah Gül, İlhan Aküzüm, Hüseyin Akgül, Mehmet Çiçek, Hacı Filiz, Vedat Çınaroğlu, Metin Bostancıoğlu, Fethullah Gültepe, Suat Pamukçu.
Soyadının sonunda genellikle bir mesleği tanımlayacak "cu, ci" eki bulunanlar da oldukça fazla. "Paçacı, Arabacı, Mumcu, Tuzcu, Keçeciler, Halıcı, Sobacı, Pamukçu, Okçu, Arabacı, İncetahtacı, Yazıcı, Dilekçi, Kundakçı, Yahnici, Kukaracı ve Kayırıcı" bu gruptaki vekillerin bazıları.

Kayalar, madenler

Meclisin yeni isimleri arasında "Tunç", "Demir" ve "Çelik" gibi soyadları "maden" olan vekillerin yanı sıra, "Gök, Ay, Gündüz, Yıldız, Göktaşı, Gökbulut, Bulut, Şimşek, Toprak, Kaya, Dağ" gibi "yeryüzü ve gökyüzü" nden alanlar da bulunuyor. Kaya, Kayayerli, Karakaya, Yalçınkaya, Kayalar, Altınkaya ise "Kaya" gibi vekillik yapacak olanlar.