The Others Yeşil mezarlıkta aranıyor

Yeşil mezarlıkta aranıyor

22.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeşil mezarlıkta aranıyor

Yeşil mezarlıkta aranıyor

       ÖDEMİŞ Bozdağ'da 11 Eylül günü yüzü parçalanarak öldürüldükten sonra soruşturmayı yapan Savcı Sacit Kayasu'nun "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım olabileceği yolunda iddiaları üzerine bütün dikkatlerin çevrildiği kimliği meçhul cesedin İzmir Doğançay'daki mezarı açıldı. Çürümüş ceset, DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
       Kimsesizler Mezarlığı'ndaki "1953" numaralı mezar, Savcı Kayasu'nun talebini dikkate alan Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda açıldı. Yağmur altında başlayan çalışma, olayla ilgili görevlendirilen Karşıyaka Cumhuriyet Savcısı Önder Ersöz'ün geç gelmesi yüzünden yaklaşık bir saat aksadı. Kamuoyunda "Dansçı Kızlar'a dava açan savcı olarak bilinen Ersöz'ün gelmesiyle tamamen çürümüş durumdaki ceset mezarında çıkarılıp bir tabuta yerleştirildi.
       Soğukkuyu Mezarlığı'na götürülen cesetin bulunduğu tabut çivilenip, mühürlenirken, Savcı Ersöz, "Mezarı Ödemiş Savcısı'nın talebiyle açtık. DNA testi için bütün olarak İstanbul'a göndereceğiz" dedi. Kamuoyunu bir haftadır meşgul eden sırrın, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki DNA testi işleminden sonra aydınlığa kavuşacağı belirtildi. Ödemiş Bozdağ'da 11 Eylül günü kurşunlanmış, boynu kırılmış ve yüzü tanınmaz halde bulunan kimliği meçhul kişiye ait ceset beraberinde birçok soruyu gündeme getirip 22 Kasım günü Kimsesizler Mezarlığı'na gömülmüştü. Soruşturmayı yürüten Savcı Sacit Kayasu, cesedin faili meçhul cinayetlerin planlayıcısı olarak aranan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'a ait olabileceği yolunda Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı'na yazı yazıp mezarın açılarak DNA testi yapılmasını istemişti.