The Others Yeşil'in sağ kolu yakalandı

Yeşil'in sağ kolu yakalandı

23.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeşil'in sağ kolu yakalandı

Yeşilin sağ kolu yakalandı


Yeşil'in yakın arkadaşı Zakir Selvi yakalandı. Tantan'ın 'bomba geliyor' açıklaması ise, bu gelişme üzerine 'Yeşil'e yaklaşıldı' olarak yorumlandı


       Susurluk kazasının ardından kamuoyunun "Yeşil" kod adıyla tanıdığı Mahmut Yıldırım'ın yakın arkadaşı Zakir Selvi yakalandı.
       Bir işadamından tehditle para aldığı gerekçesiyle aranan "Bedirhan" kod adlı Selvi, özel aracıyla seyir halindeyken gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi. Hakkındaki arama kaydının yanı sıra Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yakın arkadaşı olması nedeniyle polis için "önemli bir kişi" olan Selvi, iki yıldır Yeşil ile görüşmediğini açıkladı.
       Ankara DGM Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturmada adı geçen Selvi için üç gün gözaltı süresi alındı. Selvi'nin Yeşil'in adını kullanarak tahsilat yapmak istediği öğrenildi. Selvi'nin yakalanmasıyla uzunca bir süredir haber alınamayan Yeşil'in durumu da yeniden değerlendirmeye alınacak. Emniyet yetkilileri Yeşil'in son dönemdeki faaliyetlerinin tespit edilmeye çalışılacağını kaydetti.
       Ankara'da heyecan yaratan gelişmeyle ilgili olarak Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, Kahire'de bulunan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ı telefonla arayarak bilgi verdi. Tantan kendisinin bilgisi olmadığını, gelişmeleri beklediğini söyledi.

İsmi Birdal dosyasında

       Selvi'nin ismi, İHD eski Genel Başkanı Akın Birdal'ın yaralanması olayının soruşturma dosyasında Türk İntikam Tugayı üyesi olarak da geçti.
       Birdal'a suikast girişimini planlayan Cengiz Ersever polis ifadesinde, EMBA İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Değer ile ilişkilerinin sorulması üzerine, Değer ile bürosunda tanıştığını söyledi.
       Değer'in bir sohbet sırasında, "Yeşil"in adamlarının kendisinden 1,5 milyon dolar haraç istediklerini aktardığını anlatan Ersever, daha sonra haraç isteyen kişilerin Bedirhan kod adlı Zakir Selvi'nin adamları olduğunu öğrendiğini kaydetti. Telefonla görüştüğü Selvi'nin Bursa'da kumaş ipi ticareti yaptığını söyleyen Ersever 1998 yılının Mayıs ayında verdiği ifadelerinde, Selvi'nin bir yaralama olayı nedeniyle cezaevinde bulunduğunu bildiğini söyledi.
       Emin Değer de aynı dosya içinde verdiği yüzleştirme ifadesinde, "Yeşil" olarak tanıtan kişinin haraç isteme olayından birkaç gün önce kendisini cep telefonundan arayarak iki kişinin geleceğini söylediğini aktardı. Değer, bu kişiler bürosuna geldikten birkaç gün sonra Bedirhan'ın aynı numaradan aradığını kaydetti.