The Others Yetişmiş insan

Yetişmiş insan

03.05.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yetişmiş insan

Yetişmiş insan

Yetişmiş insan

Yetişmiş insan gücü Türkiye’yi terk ediyor" diyor işadamları TV’de. Niye terk etsin ki?.. "Biri Bizi Gözetliyorödaki gençlerimiz var, mankenlerimiz var. Yetişkinden kasıt nedir? Bunu açık açık ortaya koymak lazım. Yani "işe yarar olmak" mı, "işini bilen olmak" mı, "bilinçli olmak" mı? Bu söz yıllardır hep söylenir de ne yetiştirdiğimiz konusunda bir bilgimiz, düşüncemiz yoktur.

"Bir örgütün militanlarının çoğu, markalı tişört ve blucin giyiyorlarmış" diye bir yorum basında. Hayret, amma değişmiş solcular (!), git Mahmutpaşa’ya, en baba markasının bile taklidi seyyar satıcıların tezgâhlarında lebaleb... Bu arada evet solcu gençler, ağabey ve ablalarına benzemiyor. İnternete giriyor, jöle sürüyor, elden geldiğince iyi giyiniyor (pahalı giyinmek ayrı), rock müzik dinliyor (gitar bile burjuva enstrümanıydı)... Bu örgütün militanları da o kadar giyinsin yani!

Salı akşamı TRT’de "37. Yıl Özel Eğlence Programı". Bir ağdalı, bir ağdalı... Oturanlar kasmış, dekor kasmış, TSM kasmış... Solistlerden bazıları kanı kaynatan eserleri de bu havaya esir etmemek uğruna el çırptı da salon şöyle ufaktan hareketlendi. İsmi üstünde eğlence, hareket olacak, dinamizm olacak... Yok, TRT’ye yakışan ağır, efendi, terbiyeli ve seviyeli...

"Eşcinsel işçiler sendikaya"... Bu yılın flaşı 1 Mayıs’a katılan eşcinseller oldu. Ve kameraların önünde böyle slogan atıyorlardı. Haa, bak burada da tersini söyleyeceğim. Ben eşcinsellere yüklenen erkeklerin ülke yönetimindeki başarısızlıklarını hep söylemişimdir. Sendika konusunda da tersini söyleyeceğim. Yani size gelene kadar o kadar çok erkek işsiz var ki...

Kanal 6, DigiTurk’e rakip grubun olunca kesildi. "Uydu bağlantısındaki sorun" olarak gösteriliyor da... Kabloda izleyebiliyoruz yani.





Yazarlar