The Others Yılmaz'dan şarlatan iması

Yılmaz'dan şarlatan iması

13.04.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yılmaz'dan şarlatan iması

Yılmazdan şarlatan iması

ANAP Lideri Mesut Yılmaz, Manisa'da hükümeti topa tutarken Başbakan Necmettin Erbakan'a şarlatanlık imasında bulundu. Yılmaz hükümeti daha önce kendisinin bozmadığını savunarak, "Bacı, Hacı'ya kaçtı. Hükümet bu yüzden bozuldu" dedi.
Belediyeye ait çeşitli temel atma ve açılış törenlerine katılmak için Manisa'ya giden Yılmaz, gövde gösterisi yaptı. Erbakan'ın ayaklarının yere basmadığını, Hoca'nın kafasındaki Türkiye ile halkının kafasındaki Türkiye'nin aynı olmadığını vurgulayan Yılmaz, bugün Mesir Şenliği'ne katılacağını bildirdi. Yılmaz, "Mesir macunu yiyerek güç alacağım ve Hacı ile Bacı'yı indireceğim" diye konuştu.
Belediyeye giderek Başkan Adil Aygün'den çalışmaları hakkında bilgi alan Yılmaz'a kentin altın anahtarı hediye edildi. Bunun üzerine Yılmaz, "Manisa'nun anahtaru bendedur" diye Karadeniz şivesiyle konuşarak espri yaptı.
Yılmaz, yeni itfaiye binasıyla Migros mağazasının da temelini attı.
Yılmaz, Susurluk kazasının üzerinden altı ay geçtiğini, buna rağmen bu işin üstüne gidilmediğini öne sürerek, "Erbakan eğer bu işin üstüne giderse ortaklık bozulacak ve 30 yıl sonra oturduğu koltuktan olacak. Erbakan cennetin tapusunu dağıtma sözü verdi. Biz cennetin tapusunu vaat etmiyoruz. Kim vaat ediyorsa o şarlatandır" dedi.
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler de Konya'da Refahyol hükümetinin dokuz aylık icraatını değerlendirdi. Keçeciler, şunları söyledi:
"Hükümet zamdan başka bir icraat yapamadı. Attıkları resmi imzaları inkar edenlerden bu memlekete hayır gelmez. Münafıklığı başta Sayın Erbakan yapıyor. İsrail'le iki ayrı anlaşma imzaladı. İsrail'den gelecek olan malların vergisini kaldırmak için Meclis'ten kendi oylarıyla kanun çıkarttılar. Şimdi kalkmış İsrail'i kötülüyorlar. Bu hükümetin zevali yakındır."