The Others Yirmi dakika uğraştı

Yirmi dakika uğraştı

07.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yirmi dakika uğraştı

Yirmi dakika uğraştı

Yirmi dakika uğraştı

RTÜK Başkanı Nuri Kayış 75 bin kelimenin olduğu Türkçenin, televizyon ekranlarında 500 - 1000 kelime arasında konuşulduğunu söyledi. Haklı. Mesela biz kaç kelime ile yazıyoruz yazılarımızı. Yazılı basında bu kapasiteye yakın kaç isim var?

Başkan bir de Kürtçe TV ile ilgili söz söylemiş. "TV'ler önce Türkçe öğrensin". Ben oturup da Kürtçe TV izleyecek değilim. Bana anlamsız geldi. İki farklı dil. Yani Fransa'da oranın RTÜK başkanı (bu arada adı CSA) kalkıp, "Fransız TV'lerinde dil bozuk. Onun için önce Fransızcayı öğrenin, sonra Bretonca televizyon kurun" diye bir şey olamaz. Neden bu örneği verdim? Çünkü Fransa'da Breton dilinde yayın yapan bir televizyon var.

Ramazan ayının bugüne kadar TV'deki kısa bir özeti; kaşındırma. Kimi "sıcak alkol içilir mi" diye soruyor, kimi "ne zaman öpüşmeli" diye muzur muzur bakıyor, kimi "namaz şortla kılınabilir" diyor, kimi "yemeğe hafif şarap" katıyor. Ve tabii ki bir haftadır bir "Mehdi Talk - Show" ekranlarımızı süslüyor. Diyanet İşleri "aman birlik bozulacak" diyor. Yoo, vallahi yoo... Herkes memnun hayatından. Hayallerimizin biraz olsun sansürünü kaldırıp abuk sabuk da olsa işi yumuşatıyoruz.

Duman grubunun "Bebek" adlı şarkısının klibini izledim. Şarkı muhteşem. Solist, olaya hakim. Erkin Baba'nın rock müziğimize katkıları görülüyor parçada. Tını olarak, yorum olarak ve beste olarak değişik, uğraşılmış.

Şaban Bey, "Hangisi köpek balığı türündendir" sorusunun cevabını bilseydi 250 milyar alacaktı salı gecesi. Kenan Işık işi biliyor. Çünkü "reyting" onun elinde. Ve yüksek para alınmasını sağlaması gerekiyor. Bir sorunun cevabı için yaklaşık 20 dakika gitti.

Kemal Horzum, dersaneye ortak. Star haberlerde bu konu iyi yakalanmış. Sedat Peker de İlahiyat Fakültesine adının verilmesini istiyor. "Namuslu" filmi gibi.





Yazarlar