Ankara Tika, Senegal'deki Türkçe Dil Merkezini Yeniledi

Tika, Senegal'deki Türkçe Dil Merkezini Yeniledi

02.02.2017 - 14:01 | Son Güncellenme:

.

Tika, Senegaldeki Türkçe Dil Merkezini Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Senegal’in başkenti Dakar’ın Cap Manuel ilçesinde yer alan Türkçe Dil Merkezi yenilenerek eğitim ve öğretime hazır hale getirildi.
TİKA, Afrika’da Türk dilinin yaygınlaştırılması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. T.C. Genelkurmay Başkanlığı ve Senegal Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Senegalli askerlere Türkçe öğretmek amacıyla Türkiye’nin kullanımına tahsis edilen bina, TİKA tarafından yenilenerek eğitim ve öğretime hazır hale getirildi.
Senegal’in başkenti Dakar’ın Cap Manuel ilçesinde, askeri bölgede yer alan Türkçe Dil Merkezi sadece Senegalli askerlere değil, Türk dilini öğrenmek isteyen tüm vatandaşlara hizmet verecek. Geçtiğimiz yıl Senegal’in en prestijli üniversitelerinden biri olan Cheikh Anta Diop Üniversitesi bünyesinde açılan Türk dili kürsüsünün ardından, TİKA tarafından tadilatı ve onarımı yapılan Türkçe Dil Merkezi ile iki ülke arasındaki kültürel işbirliğinin bir sonraki aşamaya geçtiği belirtildi.
Yunus Emre Enstitüsü tarafından işletilecek Türkçe Dil Merkezinde Türkiye’den görevlendirilen eğitmenler tarafından Türk dili eğitimi verilecek. Türkçe Dil Merkezinin donanımının tamamlanmasının ardından, resmi açılış töreni Türk ve Senegalli makamların katılımıyla gerçekleştirilecek.