Gündem TİKAD’tan ‘Sevgi Yolu’ kampanyası

TİKAD’tan ‘Sevgi Yolu’ kampanyası

30.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sevgi Yolu kampanyasına destek veren Emine Erdoğan, “Ülkemiz son 35 yılda 40 bin insanını teröre kurban verdi. Onların sevdiklerini geri getiremeyiz. Fakat acılarını dindirebiliriz” dedi

TİKAD’tan ‘Sevgi Yolu’ kampanyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) tarafından düzenlenen Sevgi Yolu Kampanyası’na destek için düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada konuşan Emine Erdoğan, dünyanın sevgi kıtlığı yaşadığı bir çağda, Sevgi Yolu Kampanyası’nın insanın içini ısıttığını belirterek, “Türkiye zaten bu yolun kavşak noktasıdır. Sevginin büyük ismi Mevlana’nın öğretisi, ülkemizin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmiştir. Şimdi bütün mesele, onu dolaşıma sokmak, hayatımıza gerçek anlamda hakim kılmaktır” dedi.
‘En cömert ülkeyiz’
Erdoğan, “Emin olun, elimizdekini paylaştıkça Allah onun bereketini artırıyor. Bildiğiniz üzere Türkiye, gayri safi milli hasılaya göre dünyanın en cömert ülkesi. Dünyanın tüm mağdur ve mazlum coğrafyalarına el uzatıyoruz. Peki bu kadar çok verirken dünden daha mı fakiriz? Hayır. Aksine daha zengin bir ülkeyiz. Çünkü, tüm bunları dünyanın en zengin ülkesi olduğumuz için değil, insani sorumluluğumuz için yaptık. Allah da ülkemizin yolunu açtı” diye konuştu. IMF’ye olan borcun kapatıldığını, dünyanın sayılı ekonomileri arasına girildiğini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bereket dediğimiz şey tam da bu değil mi? Üstelik son 5 yıldır 3 milyona yakın Iraklı ve Suriyeli kardeşimizi ülkemizde misafir ediyoruz. Batılı ülkeler, birkaç bin mülteci almak için nice siyasi pazarlık yapıyor. Oysa biz, devletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve milletimizle hiç düşünmeden, kar zarar hesabı yapmadan gönüllerimizi açıyoruz. Ülkemizde doğan 150 bin Suriyeli çocuğa vatan oluyoruz. Ne yazık ki gerek ülkemizde gerekse dünyada terör, öncelikli gündem maddesi. Her gün nice canlar yanıyor. Ülkemiz son 35 yılda, 40 bin insanını teröre kurban verdi. Nice ailenin ocağına ateş düştü. Nice yetim ve dul geride kaldı. Ne yaparsak yapalım, onların sevdiklerini geri getiremeyiz. Fakat acılarını belki biraz dindirebiliriz, çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlayabiliriz. İşte şimdi onlar için seferber olma zamanı. Sevgiyi, eyleme dökme zamanı. Devletimiz terörle mücadele adına gereken her şeyi yapıyor. İnşallah artık yolun sonuna geldik. Terör kendi karanlığında yok olmaya mahkumdur.”
‘Yalnız değilsiniz’
Sare Davutoğlu ise konuşmasında terörün açtığı yaraların sarılması için toplanıldığını vurgulayarak “İnşallah hep beraber Sevgi Yolu Kampanyası için maddi ve manevi desteklerimizi birleştirerek, terörden birinci derecede etkilenen bölgelerimizdeki kardeşlerimize ‘yalnız değilsiniz’ mesajını güçlü bir şekilde ileteceğiz” dedi. Terörün kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun bir insanlık suçu olduğu fikrini savunduklarının altını çizen Davutoğlu, şöyle konuştu: “Bugün de terörle mücadele ederken demokratik hukuk devleti kurallarından taviz vermeden, terörist ile halkı ayırt etme hassasiyetiyle operasyonlar düzenleniyor. Güvenlik güçlerimiz sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri alıyor. İnanın, biz kadınlar şiddete karşı durdukça, terör, gençlerimizi, çocuklarımızı zehirleyemeyecek.”
Kampanyaya ilk bağışçı olarak Emine Erdoğan 100 bin lira, Sare Davutoğlu da 75 bin lira bağış yaptı. l AA

Yazarlar