Dünya Tillerson’ın yerine Pompeo

Tillerson’ın yerine Pompeo

08.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Başkan Donald Trump için söylediği sözler ülkede büyük yankı uyandırırken, Trump’ın Tillerson’ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo’yu getirmeyi düşündüğü iddia edildi

Tillerson’ın yerine Pompeo

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik hakareti sonrası bir görev değişikliğinin an meselesi olduğu tahmin ediliyor. Tillerson’ın geçtiğimiz günlerde Trump için ‘moron’ dediği öne sürülmüş, Trump’ın yalanlamalarına karşı Amerikan NBC kanalı haberin arkasında durmuştu. Tillerson da yaptığı basın toplantısında istifayı hiçbir zaman düşünmediğini söylemiş, ancak ‘moron’ sözüyle ilgili bir yalanlamada bulunmamıştı. ABD basınında çıkan haberlerde, Başkan Trump’ın bu durum karşısında oldukça sinirlendiği ve Tillerson’ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo’yu getirmek istediği iddia edildi. Trump’ın sinirlenmesindeki ve bu görev değişikliğini düşünmesindeki en önemli sebep ise, konunun ABD’de yarattığı etki sebebiyle kendisinin Las Vegas ziyaretinin gölgelenmiş olması.
‘Moron’ demişti
Trump, Las Vegas’ta gerçekleştirilen ve 59 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası kente bir ziyaret düzenlemişti. Ancak NBC’nin haberi ABD’de büyük yankı uyandırırken, medya Trump’ın ziyaretini ikinci plana attı. Trump’ın tüm ‘yalan haber’ çıkışlarına karşın haberi ortaya çıkaran NBC muhabiri Stephanie Ruhle olayı doğrulamış, hatta Tillerson’ın Trump’a ‘moron’ değil ‘s.. moronu’ dediğini açıklamıştı.
Trump ile Tillerson arasında uzun zamandır fikir ayrılıkları yaşandığı biliniyor. Trump son olarak Kuzey Kore’nin nükleer denemeleri konusunda diplomatik temaslarda bulunan Tillerson’a ‘zamanını boşa harcadığını’ söylemişti. Tillerson ise gerçekleştirdiği son basın toplantısında “Başkan’a olan bağlılığım güçlüdür. Başkan Yardımcısı da görevimde kalmam konusunda beni ikna etmeye hiçbir zaman çalışmadı. Çünkü bu görevi bırakmayı hiç düşünmedim.” demişti. Tillerson medyada çıkan “Trump’la aralarının kötü olduğu” yorumlarının gerçeği yansıtmadığını belirtmişti.

Yazarlar