Teknoloji Tim Cook, Apple Watch Hakkında Konuştu

Tim Cook, Apple Watch Hakkında Konuştu

22.06.2015 - 10:00 | Son Güncellenme:

Apple'ın en yetkili ismi Tim Cook, geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Apple Watch ile ilgili yeni açıklamalar yaptı... İlk jenerasyon iPhone ve iPad cihazlarına göre Apple Watch'un çok daha başarılı bir çizgide...

Tim Cook, Apple Watch Hakkında Konuştu

Apple'ın en yetkili ismi Tim Cook, geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Apple Watch ile ilgili yeni açıklamalar yaptı... İlk jenerasyon iPhone ve iPad cihazlarına göre Apple Watch'un çok daha başarılı bir çizgide ilerlediğini belirten Tim Cook, geliştiricilerin şimdiden tam 3,500 adet Apple Watch uygulaması üzerinde çalıştığına değindi. Bu durumu oldukça başarılı bulan Cook, 2008 yılında çıkan iPhone için 500, yaklaşık 5 yıl önce piyasaya sürülen iPad için de 1000 adet uygulamanın ilk aşamada geliştirildiğini aktardı. Bloomberg Businessweek'in Çin ayağına konuk olduğu esnada bu açıklamaları yapan Cook, Apple'ın Çin'de sergilediği başarıya ve sürdürülen çalışmalara da değinmeyi ihmal etmedi. Altın renk seçeneği ile piyasaya sürülen Apple Watch'un Çin'de iyi bir ivme kazandığını belirten Cook, satışların iyiye gittiğine dair sinyal vermiş oldu.

Haberin Devamı

Şu anda Apple'ın 180 okulda eğitim programı düzenlediğini söyleyen Tim Cook, GarageBand ile müzik yapma ve çeşitli teknolojiler ile insan hayatını kolaylaştırma gibi konularda öğrencilere ders verdiklerini açıkladı. Yürütülen bu çalışmaları arttırmayı hedefleyen Apple, Cook'un yaptığı açıklamalara göre yıl sonuna kadar programı yüzde 50 oranında genişletmiş olacak. Belirli bir kesim tarafından fiyatı eleştirilen Apple Watch, anlaşılan tüm olumsuzluklara rağmen iyi bir satış performansı sergiliyor. En azından yapılan açıklamalar bu yönde.