Apple Tim Cook: Steve Jobs'tan entelektüel dürüstlüğü öğrendim

Tim Cook: Steve Jobs'tan entelektüel dürüstlüğü öğrendim

16.10.2017 - 16:00 | Son Güncellenme:

Apple’ın CEO’su Tim Cook, şirketin kurucusu Steve Jobs hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cook, Jobs'un kendisine entelektüel dürüstlük değerini öğrettiğini söyledi.

Tim Cook: Steve Jobstan entelektüel dürüstlüğü öğrendim

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İngiltere’de Oxford Üniversitesinin öğrenci ve mezunlarının girişimlerini desteklemek amacıyla kurulan Oxford Foundry platformunun açılışında konuşan Apple CEO’su Tim Cook, bu konuya ve Jobs’ın kendisine öğrettiklerini anlattı.

Şirketin başarısız bilgisayarı Cube'a değinen Cook, mühendislik harikası olarak düşünülen, ancak satışında hüsrana neden olan bilgisayardan Steve Jobs'un çıkardığı dersi anlattı.

Cook, "G4 Cube, bizim için çok önemli bir üründü. Biz ona sevgimizi verdik ve büyük bir mühendislik uyguladık." dedi. Ancak Cube, beklenen ilgiyi görmedi. Tasarım bir isabet olsa da, 200 dolar daha pahalı, normal Power Mac G4, çok benzer özelliklere sahipti. Daha geleneksel görünümlü bir PC'den de daha pahalıydı.

Haberin Devamı

Cook, yaptığı konuşmada Cube'ün "neredeyse ilk günden itibaren" darmadağın olduğunu bildiğini söyledi. Ve Temmuz 2001'de, piyasaya çıktığından bir yıl geçmeden, Apple, şakacı bir şekilde "Apple, Power Mac G4 Cube On Ice'i yerleştiriyor" başlıklı bir basın açıklaması yayınladı. Başarısızlık döneminde Steeve Jobs’ın sorunu benimsemesi ve gurur haline getirmemesi en önemli gelişmelerden birisi olmuş.

Tim Cook, Jobs’un kendisine entelektüel dürüstlük değerini öğrettiğini söylüyor; bir şeyle ne kadar ilgilendiğiniz önemli değilse de, yeni verileri almak ve duruma uygulamak için istekli olmalısınız mesajını veriyor.

Tim Cook, "Bu, Steve Jobs’un bana öğrettiği başka bir şeydi. Aynada kendine bakmaya razı olmalısın ve yanıdılm bu doğru değil diyebilmelisin." diyor.

Cook’un konuşmasının tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.