Kayseri TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE ’EVLİLİK’ ANLATILDI

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE ’EVLİLİK’ ANLATILDI

05.03.2015 - 16:52 | Son Güncellenme:

.

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE ’EVLİLİK’ ANLATILDI

ERÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi (ERREM) tarafından düzenlenen ’Evlilik Okulu’ seminerleri kapsamında ERÜ Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencilerine evlilik hayatı anlatıldı.
ERÜ Tıp Fakültesi Tıp 3 Dersliği’nde düzenlenen seminer hakkında bilgiler veren ERREM Uzman Psikolog ve Danışmanı Ayşe Sarsıkoğlu, "Evlilik okulu seminerleri geçen hafta başladı. Bu hafta ikicisi verilecek. Geçen hafta insan niçin evlenir, insanın psikolojik ihtiyaçlarıyla evliliğin ilişkisi konuşulmuştu. Bu haftada evlilikte iletişim konusu üzerinde duracağız. İletişim sadece evlilikte değil insanların günlük hayatında da çok önemli olan bir konudur. Biz evlilik boyutunda genel iletişim becerileri üzerinde durarak insanlara bilgi vermeye çalışacağız” dedi.
ERREM Müdürü Mustafa Atak ise, "Bu kapsamda yaklaşık öğrencilere 6 yıldır psikolojik destek sağlıyoruz. Evlilik okulu programı da bu desteklerden bir tanesidir. Öğrencilerimiz evlilik öncesinde bilgi, görgü sahibi olsun ve evliliğe biraz daha hazır ve bilgili olarak başlasınlar istedik. Bu bağlamda Tıp fakültesini öncelikli olarak seçtik. Burada verilecek eğitimle birlikte öğrencilerimiz inşallah evlilikle, eşle, karşı cinsle ilgili ciddi anlamda bilgilere sahip olacaklardır” şeklinde konuştu.